WosTidReis
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha önce 8 yıl taekwando yapıp bıraktım. Çok yakınıma wing tsun spor salonu açılıyor. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
Hocam bırakalı 3 yıl oldu ve işin açığı taekwandodan çok sıkıldım yeni bir savunma dalı öğrenmeye merak saldım wing tsun nasıl bir şey bilginiz var mı?Boş ver. Taekwandodan devam et. 8 yıl emek harcamışsın.
Çok etkili bir şey değil hocam. Gidin bir kaç gün isterseniz.Hocam bırakalı 3 yıl oldu ve işin açığı taekwandodan çok sıkıldım yeni bir savunma dalı öğrenmeye merak saldım wing tsun nasıl bir şey bilginiz var mı?
Hocam bırakalı 3 yıl oldu ve işin açığı taekwandodan çok sıkıldım yeni bir savunma dalı öğrenmeye merak saldım wing tsun nasıl bir şey bilginiz var mı?
Kardeşim kimse ne olduğunu düzgün bir şekilde bilmiyorsa öğretin o zaman.Eğer ki hocan iyiyse biliyorsa kesinlikle gitmeni öneririm. Ağzı olan konuşuyor kimse wing chunun ne olduğunu adamakıllı bilmiyor bile asılsız laflara kulak asma.
Kardeşim kimse ne olduğunu düzgün bir şekilde bilmiyorsa öğretin o zaman.
Etkililiği yok bir şeyi yok. Şov amaçlı.
Madem wing chun mükemmel etki sağlayan ve kendini korumada üstüne olmayan bir spor. Tüm savunma dallarının kullanılabildiği mma organizasyonlarında neden muay thai , güreş , bjj gibi sporlar yerine kendini gösteremiyor.Madem wing chun şov amaçlı ve etkili değil. Bir wing chun Sifu'suna meyden oku ve video çek bu şekilde kanıtlamış olursun. Ayrıca Türkiye de çoğu Uzak Doğu kökenleri dövüş sanatı bilinmiyor gereken değer gösterilmiyor örneğin 12 yaşında ki judo da birçok başarısı olan oto saniye de çalışan Yiğit dinçer.
Madem wing chun mükemmel etki sağlayan ve kendini korumada üstüne olmayan bir spor. Tüm savunma dallarının kullanılabildiği MMA organizasyonlarında neden Muay Thai, güreş, bjj gibi sporlar yerine kendini gösteremiyor.
Gelmiş wing chun Sifu'suna meydan oku diyorsun, 1 > 0 zaten söylediğin şey büyük saçmalık.
Wing chun Sifu'su Black belt bjj sporcusuna meydan okusun veya herhangi bir üst düzey Muay Thai dövüşcüsüne?
Ben bu zamana kadar alanında ki en büyük sporcuları çıkarmasına rağmen rezil olan kung fu, wing chun tarzı sporcuları gördüm ama hiç bjj Muay Thai tarzı sporlardan böyle şeyler görmedim.
Aynen UFC'nin işi gücü yok wing chun yayılmasın diye uğraşıyor.UFC'de yer alan anderson silva wing chun kullanıyor. UFC'de wing chuna reklam olmasın diye birçok tekniği tam anlamıyla kullanmasına izin vermiyor. Wing chun sifularının da kendilerini kanıtlamak gibi bir amacı yok zaten. Wing chunu tamamen öğrenmek 15-20 yıl süren bir şey 5-6 yılda olacak iş değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.