Merhaba arkadaşlar. WinRAR dosyası açtığımda (dosya fark etmeksizin) PC donuyor. WinRAR dosyalarını açtığım süre boyunca donuk oluyor. Dosya açıldıktan sonra PC donması düzeliyor, o süre içerisinde PC adeta kullanılmaz hale geliyor. (oyunlarda donma vs. olmuyor) sadece WinRAR dosyası açınca oluyor.
Windows 10 22H2 kullanıyorum. Bu sorun yakın zamanda oldu 10 gün kadar önce PC formatladıktan sonra olmaya başladı. Windows 11 kurdum, yine aynı problem, Windows 10 farklı sürümlerini de kurdum yine aynı problem. BIOS sıfırladım, BIOS'u güncelledim, yine aynı hata... Farklı USB belleklerle Windows kurulumu yaptım yine aynı hata... (Rufus ile UEFI kurulum yaptım).
7Zip kullandım hata devam ediyor.
PC'ye sıfırdan WinRAR orijinal sürüm, son sürüm kurdum, farklı sürümler kurdum ve lisanslı-lisanssız olarak denedim. Yine aynı hata...
Virüs taraması yaptım temiz çıktı.
RAM testi yaptım hatasız çıktı. E peki sorun nereden kaynaklı olabilir ben bir türlü çözemedim?
Başka hangi testleri yapmalıyım? Sizce problem nereden kaynaklı?
Dell (Notebook) Intel(R) Core(tm) i5-8300H CPU @ 2.30GHz 2.30 GHz.
8 GB RAM.
4 GB ekran kartı.
128 GB SSD
Kafayı yemek üzereyim! sizden ricam yardımcı olun.

Windows 10 22H2 kullanıyorum. Bu sorun yakın zamanda oldu 10 gün kadar önce PC formatladıktan sonra olmaya başladı. Windows 11 kurdum, yine aynı problem, Windows 10 farklı sürümlerini de kurdum yine aynı problem. BIOS sıfırladım, BIOS'u güncelledim, yine aynı hata... Farklı USB belleklerle Windows kurulumu yaptım yine aynı hata... (Rufus ile UEFI kurulum yaptım).
7Zip kullandım hata devam ediyor.
PC'ye sıfırdan WinRAR orijinal sürüm, son sürüm kurdum, farklı sürümler kurdum ve lisanslı-lisanssız olarak denedim. Yine aynı hata...
Virüs taraması yaptım temiz çıktı.
RAM testi yaptım hatasız çıktı. E peki sorun nereden kaynaklı olabilir ben bir türlü çözemedim?
Başka hangi testleri yapmalıyım? Sizce problem nereden kaynaklı?
Dell (Notebook) Intel(R) Core(tm) i5-8300H CPU @ 2.30GHz 2.30 GHz.
8 GB RAM.
4 GB ekran kartı.
128 GB SSD
Kafayı yemek üzereyim! sizden ricam yardımcı olun.

Son düzenleme: