WinRAR ile boyut azaltma nasıl yapılır?

Daha fazla  
Merhaba WinRAR'ın içinde video var 349 MB'lık onu 250'ye çekmek istiyorum nasıl yapabilirim?
Bir de videonun kendisi 349 MB, WinRAR'da ise 348 niye fark az, bilgilendirirseniz sevinirim.

Format değiştirerek veya kalitesini düşürerek yapabilirsiniz. Videoyu compress etmeniz lazım. ancak dediğim gibi kalitesi düşer. Diğer sorunuz ise birçok uygulama veya yazılım veya dosya formatı zaten sıkıştırılmış halde oluyor, ondan dolayı WinRAR ile arşive eklediğinizde sıkıştırılmış bir şeyi daha fazla sıkıştıramayacağınız için o şekilde oluyor.

*** Avidemux kullanabilirsin. (ÜCRETSİZDİR).Her zaman kullandığım program. 800 mb videolarım 40 mb'a düşüyor.
*** Portable versiyonu da var kurulan versiyonu da. Her zaman işinize yarar. Kurulum yapar ve kaldırmak isterseniz kalıntı falan da bırakmaz.
*** Aşağıya video linki ekliyorum. Video ingilizce ama türkçe altyazı mevcut. En güzel şekilde sizin işinize yarayacak konuyu anlatan bu olduğu için bu videoyu ekledim.
*** İndirme linki : AviDemux 2.8.1 / 2.8.2 Nightly Free Download - VideoHelp

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada orijinal videonuzu değiştirmiyor. Aynı videonun daha küçük boyutlu bir kopyasını oluşturuyor. Beğenirseniz orjinal videoyu silebilirsiniz.

Videoda da anlatılan ayarı ===> CRF yi 32 ye ayarlayın. DERS FALAN VİDEOLARI İÇİN İDEAL.
*** CRF yi 32 ye ayarlarsanız makul/düşük görüntü kalitesinde en küçük boyutta video çıkış kaydı olur.
*** CRF yi 23 ' e ayarlarsanız aşağı yukarı kaynak video ile aynı görüntü kalitesinde video çıkış kaydı olur. Saklanmak istenen gerçekten değerli anılar için ideal ayar.
****** Özetle CRF ayarınız 23 le 32 arasında bir değer olsun. Değer ne kadar küçükse videonun görüntü kalitesi o kadar artar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı