WinRAR Multi Thread rezaleti

Makaleler
1
1597748396743.png

Xeon işlemciniz bile olsa 2 çekirdeği kullanabiliyor. Çoklu çekirdeğe(thread) abanmadan önce kullandığımız uygulamaların çoklu çekirdeği destekler şekilde tasarlanmasını beklememiz gerekiyor. Çoğu uygulama hala 2-4 çekirdekten anca yararlanabiliyor. (Sorun için cevap aramıyorum bu yüzden konu dışı.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef 7-Zip de aynı şekilde çalışıyor. Genel olarak zip ve unzip işlemleri Multi-Thread'den olabildiğince en az şekilde yararlanıyorlar.
Ryzen işlemcilerde öyle bir sorun olduğunu sanmıyorum. Karşılaşmadım yani. O yüzden memnunum. Arşivci olduğum için sık kullanıyorum.

Ben de hiç öyle bir şey yaşamadım, en azından %80 kullanıyor ve saniyelerle bitiyor. İşlemcim 3600X.
Sıkıştırma mı yoksa açma mı? Açmaya çalıştığım dosyanın içerisinde 300.000 tane küçük dosya var ve sıkıştırılmamış boyutu 70 GB. Saniyesinde açabilecek bir işlemci şu an yer yüzünde yok.

------

1597750744194.png

C üzerindeki 3-4 klasörü toplayıp sıkıştırmaya çalıştığımda ise anlık olarak 60%'lere kadar çıkıyor. Ama verim hala umduğumdan daha düşük. (RAR, Normal sıkıştırma.)
----
Konu bu kadar. Bir sonuca varmayacak. Sadece belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Aslında tam tersi olması lazım. Sıkıştırma düzeyi arttıkça yük arttığı için daha fazla Thread ve Process üzerine dağıtıp süreci hızlandırması gerekirdi.
Yazan yazılımcı dostlarımız 16-32 çekirdekli işlemcilerin bu kadar hızlı yaygınlaşabileceğini ön görememiş olmalılar.

Sıkıştırma mı yoksa açma mı? Açmaya çalıştığım dosyanın içerisinde 300.000 tane küçük dosya var ve sıkıştırılmamış boyutu 70 GB. Saniyesinde açabilecek bir işlemci şu an yer yüzünde yok.

------

Eki Görüntüle 642184
C üzerindeki 3-4 klasörü toplayıp sıkıştırmaya çalıştığımda ise anlık olarak 60%'lere kadar çıkıyor. Ama verim hala umduğumdan daha düşük. (RAR, Normal sıkıştırma.)
70 GB değil tabii ki benim dosyalar :). Ama genelde kısa sürüyor. En uzun süreni 1-2 dakika falan.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı