WinRAR satın alan var mı?

WinRAR

  • Aldım

    Oy: 10 10,0%
  • Almadım

    Oy: 90 90,0%

  • Oy verenlerin toplamı
    100
Neden alınsın ki? En fazla bağış olsun der gibi alınabilir belki ama durduk yere satın alayım diye düşünmez kimse sanırım.
Satın alma seçeneği yerine bağış seçeneği koysalardı şirketler hiç bağış yapmadan kullanırlardı bu da gelirlerinin büyük bir kısmını kaybetmelerine yol açardı. Fakat satın alınması gerektiğini belirtince şirketler de her bir bilgisayarları için lisans satın alıyor böylelikle WinRAR iyi bir gelir elde ediyor.

Eğer normal kullanıcılara da satın almayı dayatsaydı çok büyük bir kısım ücretsiz alternatiflerine yönelecekti ve bu da itibar kaybına yol açacaktı. Tıpkı Microsoft'un ucuz Windows ürün anahtarlarına bir şey dememesi gibi.
 
Tıpkı Microsoft'un ucuz Windows ürün anahtarlarına bir şey dememesi gibi.
Yasal ile geçerli farklı şeyler öncelikle. Bu farkı bir bilelim. Ucuz anahtarlar geçerli, çalışıyor ama yasallığı tartışmalı.

Bu anahtarlar Microsoft tarafından sistem üreticilerine sağlanıyor. Ama bir şekilde piyasaya geliyor. Microsoft'a göre bu anahtarlar çalıntı...


Kaynak: OEM Lisanslar Hakkında





Bir deli bir kuyuya taş atmış bin akıllı çıkaramamış. Tek kullanımlık lisans diye bir şey yok. Sadece tek PC için olan ürün anahtarı var. OEM ürün anahtarlarını sadece bir PC'de kullanırsınız. Ama bir formattan sonra bir daha çalışmaz diye bir şey yok. Zaten söylediğiniz şey inanılmaz saçma çünkü format esnasında USB'den boot edince OEM anahtarın sorgulanması internete bağlanılarak yapılmaz!



Bütün dünyada durum böyle. Çünkü laptop üreticileri gidip de Microsoft mağazsından tek tek lisans alıp cihazlara girmez. Onlar için bir portal var ve oradan toplu OEM lisans alırlar. Hatta lisans doğrudan BIOS'a gömülür. İşlem bu derece otomatiktir.

Şimdi; bu lisanslar çalışıyor mu? Şu anda çalışıyor. Bir PC için 30 TL'ye lisans almak nasıl? İnanılmaz. Microsoft mağazasında Home 590, Pro 1000 TL olmuş. Bu rakamların savunulacak hiçbir tarafı yok arkadaşlar.

Amaaa. Burada kimse OEM anahtarlar için bir garanti vermiyor. Test ettim, çalıştı. Ama yarın öbür gün yasal bir sorun olursa bana gelmeyin...
 
Ucuz ama gereksiz bir lisans.
UCUZ!.PNG

Ucuz mu?
 
Tabii ki tavsiye etmiyoruz diyecekler. Ucuz ürün anahtarı alabilirsiniz derlerse kim bu saatten sonra gidip binlerce liralık olanlardan alır? Ayrıca bu ucuz ürün anahtarlarını da kolaylıkla devre dışı bırakabilirler fakat yapmıyorlar.
 
Binlerce liralık olanlardan alır?
Türkiye'den pek fazla alan olduğunu sanmıyorum.
Ayrıca bu ucuz ürün anahtarlarını da kolaylıkla devre dışı bırakabilirler fakat yapmıyorlar.
Üreticiler tarafından topluca alındığı için hangisinin çalınıp çalınmadığını anlayabileceklerini pek sanmam.
 
Fakat satın alınması gerektiğini belirtince şirketler de her bir bilgisayarları için lisans satın alıyor böylelikle WinRAR iyi bir gelir elde ediyor.
Ama bu kurumsal firmalar için geçerli. Yani adamlar diyorsa ki buradan gelen bize yeter o ayrı. Ama ev kullanıcılarının dünyada %99.9'u almayı aklına bile getirmez bence. Ayrıca bunun fiyatı da öyle ucuz bir fiyat değil yani. Kurumsal firmaların bunu alabilmesinin tek sebebi "gider kalemi" olarak gösterebiliyor olmaları. Normal bir ev kullanıcısı şimdi bunu alsa babası "gider kalemi" diye başka bir şey gösterir ona eminim:)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı