Çözüldü Winsxs dosyası 55GB yer kaplıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tandstiik

Hectopat
1745524607043.png

Sizce bu kadar yer yemesi normal mi? İçinde bütün dosyaları seçip silsem silinmeyenleri atlasam sorun olur mu? Bilgisayara zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sanırım bunu güvenli modda denememiz gerekiyor.
  1. Yeniden başlat'ı "Shift" tuşunu basılı tutarken basın. (bilgisayar yeniden başlayacak)
  2. Şu yoldan ilerleyin: sorun gider > gelişmiş seçenekler > başlangıç ayarları > yeniden başlat
  3. Komut istemi ile yönetici olarak çalıştırın, olmuyorsa PowerShell ile yönetici olarak çalıştırın ve komutu tekrar girin.
  4. Aynı hatayı alırsanız güvenli mod açıkken sistem sorunlarını kontrol edebiliriz:
    SFC /Scannow
    DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Sistemi onardıktan sonra diğer komutu tekrar deneyebilirsiniz.

GitHub - Chuyu-Team/Dism-Multi-language: Dism++ Multi-language Support & BUG Report diye bir program kullandım 10GB gibi bir boş alan açıldı konu kapanabilir.
Merhaba! Format atmak ile uğraşmak istemiyorsanız güvenli temizlemenin yolları mevcut.
  1. disk temizlemeyi çalıştırın.
  2. sistem dosyalarını temizleye basın.
  3. Listeden Windows Update temizlemeyi seçin.
  4. tamam diyerek temizleme işlemini başlatın.
Şimdi de komut satırından temizleyelim.
  1. komut istemini yönetici olarak çalıştırın.
  2. Aşağıdaki komutlardan birini girin:
    DISM.exe /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup (eski güncelleme dosyalarını siler)
    Veya (isteğe bağlı): DISM.exe /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase
    (Tüm önceki güncellemeleri siler: Disk sıkıntısı varsa önerilir)

Bunları yapmaya çalışınca yönetici olarak çalıştırsamda her türlü erişim reddesildi diyor.

Bunları yapmaya çalışınca yönetici olarak çalıştırsamda her türlü erişim reddesildi diyor.
Komut İstemini yönetici olarak çalıştıramıyorsanız şunları deneyebilirsiniz.

1. Komut İstemi yerine PowerShell'i yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
2. Hesap türünün yönetici olduğundan emin olun.
  1. Şu yol üzerinden ilerleyin: Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Hesap türünü değiştir
  2. Buradan kullanıcıyı seçin.
  3. Tekrar hesap türünü değiştir deyin.
  4. Hesabın yönetici olarak ayarlı olduğundan emin olun.
Bu yeterli olmayabilir.
  1. Başlata netplwiz yazıp Enter'a basın.
  2. Kullanıcılar > Özellikler > Grup Üyeliği yolundan yönetici olarak ayarlandığından emin olun.

Komut istemini yönetici olarak çalıştıramıyorsanız şunları deneyebilirsiniz.

1. komut istemi yerine PowerShell'i yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
2. hesap türünün yönetici olduğundan emin olun.
  1. Şu yol üzerinden ilerleyin: Denetim Masası > kullanıcı hesapları > hesap türünü değiştir
  2. Buradan kullanıcıyı seçin.
  3. Tekrar hesap türünü değiştir deyin.
  4. Hesabın yönetici olarak ayarlı olduğundan emin olun.
Bu yeterli olmayabilir.
  1. Başlata netplwiz yazıp Enter'a basın.
  2. kullanıcılar > özellikler > grup üyeliği yolundan yönetici olarak ayarlandığından emin olun.

Dedikleriniz zaten yapılı PowerShell'i denedim oluyor gibi.

Yönetici olarak çalıştı kullanıcıda yönetici.

1745589652490.png

Yönetici olarak çalıştı kullanıcıda yönetici.

Eki Görüntüle 2477576
  1. Yeniden Başlat'ı "Shift" tuşunu basılı tutarken basın. (Bilgisayar yeniden başlayacak)
  2. Şu yoldan ilerleyin: Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat
  3. Komut İstemi ile yönetici olarak çalıştırın, olmuyorsa PowerShell ile yönetici olarak çalıştırın ve komutu tekrar girin.
  4. Aynı hatayı alırsanız güvenli mod açıkken sistem sorunlarını kontrol edebiliriz:
    SFC /Scannow

Son düzenleme:
  1. Yeniden başlat'ı "Shift" tuşunu basılı tutarken basın. (bilgisayar yeniden başlayacak)
  2. Şu yoldan ilerleyin: sorun gider > gelişmiş seçenekler > başlangıç ayarları > yeniden başlat
  3. Komut istemi ile yönetici olarak çalıştırın, olmuyorsa PowerShell ile yönetici olarak çalıştırın ve komutu tekrar girin.
    SFC /Scannow

GitHub - Chuyu-Team/Dism-Multi-language: Dism++ Multi-language Support & BUG Report diye bir program kullandım 10GB gibi bir boş alan açıldı konu kapanabilir.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı