Wiptek G41M ve Xeon E5450 uyumu

Bozkurt0055

Decapat
Merhaba, bundan 1AY önce sistemimi biraz yeniledim sistemim;
Ekran kartı: MSI 750 Ti twin Frozr 2 GB
RAM: 6 GB DDR3 1333MHz
Harddisk: 500GB
SSD: 240GB
İşlemci: Intel Core 2 Duo E7200
Ekran kartı ağırlıklı oyunlarda pek sorun olmuyor mesela ETS 2 gibi oyunlarda full ayarlarda 40FPS altı düşmüyor ama CS:GO, GTA 5 gibi oyunlarda neredeyse hiç oynanmıyor 20FPS üstü alamıyorum bu nedenle işlemcimi değiştirmeye karar verdim aklımda Xeon E5450 ve Quad Core Q9400 var Xeon alsam anakartımla uyumlu olur mu modlu BIOS olayı falan var yardım ederseniz mutlu olurum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemin 64 bit ve WIN10 ise bios modlaması gerekebilir. Modsuz E5450 açacaktır lakin ısınır veya yavaş çalışır riski oluşabilir.
Önceliğin BIOS bulmak olsun. Merdiven altı bir anakart olduğu için daha önce burada verilen linklerde çalışmıyor. Eğer dosya temin edebilir. Yada mevcut sistemden okuyup dump alabilirsen modlarız.

İşletim sistemin 64 bit ve WIN10 ise bios modlaması gerekebilir. Modsuz E5450 açacaktır lakin ısınır veya yavaş çalışır riski oluşabilir.
Önceliğin BIOS bulmak olsun. Merdiven altı bir anakart olduğu için daha önce burada verilen linklerde çalışmıyor. Eğer dosya temin edebilir. Yada mevcut sistemden okuyup dump alabilirsen modlarız.
dediğiniz doğru biraz araştırdım fakat Bios bulamadım dump bilmiyorum Microcodlarla felan yapılabiliyormuş ama pek bilgim yok Şuan için Q9400 daha mantıklı duruyor sanki sizin öneriniz nedir Q9400 üzermi beni

Alabilirsen Q95 serisi üzmez. 9400 saat hızı biraz düşük sadece. Mobil oyunları oynamayı düşünüyorsan Q işlemciler Xeonlardan daha iyi sanallaştırma sağlar. Modlanan işlemciler o ayarı kapatmak zorunda bırakabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı