Wireless 2.4 GHz ve 5 GHz arasında ping farkı olur mu?

Makaleler
2
Daha fazla  
Ben telefonumun internetinden Hotspot Modem özelliğini açarak bilgisayarımdan multiplayer oyunlar oynuyorum ve genelde Ping'im 100-110 oluyor. Yeni alacağım telefonda 5 GHz bandı yok 2.4 GHz bandı var. Bu benim ping değerlerimi yükseltir mi yoksa etkilemez mi? İnternet hızı saniyede 1 Mbit civarı.

Pinginiz sizin internet bağlantı kaliteniz ile ters orantılıdır. İnternet kalitenizin artması durumunda pinginiz düşecektir. Aksi taktirde bant genişliği 10Ghz de olsa bir şey değişmez.

Bu konuyu buldum ve hortlatmak istiyorum. Evimde Superonline nin verdiği huawei modem var. Modem çift band ve hem 2.4 hem de 5.0 olarak açık vaziyette çalışıyor. Evdeki eski cihazlar yine 2.4 GHz kullanırken yeni bilgisayar ve telefonumda 5.0 GHz kullanıyorum.
Burada sormak istediğim League of legend oynarken herşey yolunda giderken anlık ping girmeleri oluyor. Savaşın ortasında olunca zaten hiçbir anlamı kalmıyor oyunun. Ping sabit 22. Ara ara 250-300 e çıkıp 1-2 saniye sonra tekrar 22 seviyelerine düşüyor. Bunun 5.0 GHz kullanmak ile alakası var mı?
Bunun yanında internet hızım 50 mbps yani 2.4 GHz kullanımında ping olmayacak ise ve bu hızı halihazırda almaya devam edecek isem tekrar eski teknolojiye dönebilirim. Çünkü 5.0 GHz teknolojisinin 2.4 GHz e göre duvardan geçememe gibi problemleri olduğunu duymuştum. Bu doğru mudur?
Kendi bilgisayarımın bulunduğu oda ile modem arasında 1 duvar + 1 oda girişi bulunuyor.
Ping droplanmasi olayından nasılsın kurtulurum?
İnternet bağdaştırıcısı olarak tp link archer T2U 600 modelli wireless aparatı kullanıyorum.

Pinginiz sizin internet bağlantı kaliteniz ile ters orantılıdır. İnternet kalitenizin artması durumunda pinginiz düşecektir. Aksi taktirde bant genişliği 10Ghz de olsa bir şey değişmez.

Bu her ne kadar doğru olsa da şunu unutmamak gerekir. Ping oynadığınız oyunla ilgilide olabilir. Mesela %90 ping değerim Diablo 3'te 85-90 ms arası geziniyor. Arada 2000 ms görüyorum. Hızım 16 mbit. 8 mbite indirdiklerinde gene aynı durumla karşılaşıyorum.

Nasıl bir fark ?

Ping konusunda 5GHz daha iyi. Oyunu 2.4GHz bağlantıda oynarken anlık takılmalar olabiliyor, ayrıyeten ping de yükseliyor.

Çünkü 5.0 GHz teknolojisinin 2.4 GHz e göre duvardan geçememe gibi problemleri olduğunu duymuştum. Bu doğru mudur?

5GHz'in menzili 2.4GHz'e göre daha düşük oluyor.

Son düzenleme:
konu biraz hortlamış olacak lakin, güncel oyun valorantta 2.4ghz bandından ben daha düşük ping alıyorum. wifi adaptörüm t2u plus. tp link. modem wifi alıcısına çok yakın. arada sadece tahta bir kapı var ve o kapı açık. teoride 5ghz bandından daha düşük ping elde edilmesi gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı