Wireless adaptör uzatma önerileri

EmreToglu

Decapat
Yurtta yaşıyorum odanın bulunduğu konumdan(1.konum)modeme ara da 2 kolon 1 duvar var haliyle berbat ötesi çekiyor.

Ama yine aynı odanın içinde 4m mesafe yer değiştirince(2.konum)aradaki duvar faktörü kalkıp mükemmel çekmeye başlıyor. Kesin eminim bunun doğruluğundan fakat sürekli 2.konumda durma imkanım yok, sorum şudur.

1.Konumda durup Wireless adaptörü uzatma kablosu ile uzatıp 2. konuma koysam nasıl olur?

Hangi çeşit kabloyu kullanmalıyım? Düz USB uzatıcı mı USB repeater mı anten uzatıcı mı kaç metrelik olmalı gibi bilen biri bu kabloların farklarını açıklayarak beni aydınlatabilir mi? Veya bazı yerde access point falan demişler cidden 0 fikrim var şu an.

Odanın krokisi linkte:

391540

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yurt yönetimi kablo kirliliği oluyor diyor. Herhangi bir şekilde o modeme dokunma veya kendi internetimi bağlatma şansım yok plus kilitlediler ayrıca. O yüzden böyle bir çözüme girişmek istedim wifi repeader ya da sinyal güçlendirici de bir seçenek fakat daha pahalıya maal olur gibime geliyor.
Yurdum Sivas'ta bir özel yurt maalesef İstanbul'da değil.
Şuan düşündüğüm çözümü biraz daha spesifik anlatmak isterim
Asus USB-N14 + 5 Metre USB 2.0 Uzatma Kablosu
2lisi ile bir çözüme ulaşmayı düşünüyorum ama sizinde fikrinizi almak isterim veya
Asus USB-N14 + Active Repeater Usb Uzatma Kablosu
2lisini mi kullanmalıyım
Evet bu bir çözüm bu kısımda sorun yok, Ve sadece senin bağlantı sorununun çözülmesi yeterli ise başka birşeye de gerek yok. Active repaeter ı tercih et ama 2 seçenek arasında da çok bir fark yok, bütçene göre hareket et yeter.
Modemin arkasında büyük ihtimalle 1 den fazla ethernet girişi vardır. Oradan yeterli uzunlukta bir cat6 kablo ile 2. resimde wireless adaptörün bulunduğu konuma 1 adet access point yerleştirmen mevcut sistemde yapabileceğin en sağlıklı hareket olur. Form kurallarına aykırı değildir. umarım eğer yurt genelinde böyle sorunlar var ise İstanbulda referanslar vererek tüm yurt genelinde bu sorunlarınızı çözebilirim =)

Yurt yönetimi kablo kirliliği oluyor diyor. Herhangi bir şekilde o modeme dokunma veya kendi internetimi bağlatma şansım yok plus kilitlediler ayrıca. O yüzden böyle bir çözüme girişmek istedim wifi repeader ya da sinyal güçlendirici de bir seçenek fakat daha pahalıya maal olur gibime geliyor.
2lisi ile bir çözüme ulaşmayı düşünüyorum ama sizinde fikrinizi almak isterim veya
2lisini mi kullanmalıyım

2lisini mi kullanmalıyım
wireless adaptörünü modemin yanına koyup, adapötürüde kablo yardımıyla pcye takacaksınız sanırsam. Dediğim gibiyse niye olmasın ?

2lisini mi kullanmalıyım
Evet bu bir çözüm bu kısımda sorun yok, Ve sadece senin bağlantı sorununun çözülmesi yeterli ise başka birşeye de gerek yok. Active repaeter ı tercih et ama 2 seçenek arasında da çok bir fark yok, bütçene göre hareket et yeter.

Çözüm
wireless adaptörünü modemin yanına koyup, adapötürüde kablo yardımıyla pcye takacaksınız sanırsam. Dediğim gibiyse niye olmasın ?
Evet dediğiniz gibi sadece merak ettiğim aktif repeater mı düz uzatıcı mıydı kafamdaki sorun onuda arkadaş açıkladı arada bir fark olmadığını yani sorularım yanıtlanmış oldu
Konuyu açık tutacağım belki bir arkadaş daha yararlanır.
Herkese cevapları için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı