Wish clause ile ilgili cümle oluşturma

I wish I didn't eat too much cake at my cousin's wedding.
I was cycling in the street and I fell off/down(off daha doğru) the bike. I wish I hadn't cycled in the street.
I was late for my classes, I wish I had got up on time.
I wish I had bought a PSP in my childhood.
I wish someone had told me that action was wrong.
Bu şekilde yaptım, inşallah doğrudur:D

Son düzenleme:
I wish I didn't eat too much cake at my cousin's wedding.
Hocam burada eat yerine eaten olması ve didn't verine hadn't olması gerekmiyor mu?
I wish someone had told me that action was wrong.
Burada way yerine action da kullanılabilir ancak anlatmak istediğim yanlış yol. Kayboluyorum yani:D
  • ı wish ı hadn’t cut my long wavy hairs.
  • ı wish ı had written a text message for her
  • ı wish ı had checked the tires pressure before ı began this tour.
son 3 cümleyi de yazdım, bunlara da bakarsanız sevinirim.

Hocam burada eat yerine eaten olması ve didn't verine hadn't olması gerekmiyor mu?
Hocam arkadaşın kurduğu cümle ve sizin kurduğunuz cümleler doğru ama anlamları farklı iki cümlenin de. Siz geçmişte yapmış olduğunuz bir eylem hakkındaki pişmanlığınızı yazdınız. Diğer arkadaşımız ise şimdiki zamanla ilgili dilek hakkında yazdı. Sizin cümleniz doğru merak etmeyin.
  • ı wish ı hadn’t cut my long wavy hairs.
  • ı wish ı had written a text message for her
  • ı wish ı had checked the tires pressure before ı began this tour.
son 3 cümleyi de yazdım, bunlara da bakarsanız sevinirim.
İlk iki cümleniz doğru ama son cümleyi biraz düşünmem lazım.
I wish I had checked the tires' pressure before daha mantıklı geldi. Cümleden sonra before I began kısmından emin olamadım.
Farklı bir cümle olarak ise; Tires' pressure were insufficient. I wish I had checked them before cümlesi olabilir.

Son düzenleme:
Hocam bu cümleyi ı was late for the lesson. I wish ı had got up on time diye değiştirin eğer hala değiştirmek için vaktiniz varsa.

Hocam ı was late for my classes, ı wish ı had got up on time diye değiştirdim. Ancak lesson olması daha doğru olur. Değiştiriyorum hemen.
I wish someone had told me that way is the wrong way. that say was şeklinde olacakmış. onun haricinde sorun yok dedi öğretmenim.
@EfeGvn @Jang Geum'un Danji Yemeği @kcg teşekkür ederim hepinize.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı