Witcher 3 Düşük Parlaklık

Malroth

Centipat
Herkese iyi günler. Bir süredir Witcher 3 oynamaya çalıştım ancak brightness aşırı düşük gözüküyor oyunda. Problemim bu ancak denediğim yöntemleri anlatmak istiyorum. Witcher 3 içerisinden, Windows ayarlarından ve monitörümden parlaklığı arttırmayı denedim ancak sonuç değişmedi. Öyle bir karanlık ki oyun oynanmıyor. Oyunu GeForce Now üzerinden daha önce uzun süre oynadım, böyle bir problemle karşılaşmamıştım. Oyunu en yüksek ayarlarda sadece hairworks kapalı olarak oynuyorum, herhangi bir FPS problemi de yaşamadım şu zamana kadar.

Sistem özelliklerim:
Sapphire RX580 8 GB ekran kartı.
ASRock B450M anakart.
16 GB HyperX RAM.
Ryzen 2600 işlemci.

Daha önce bu sorunu yaşamış veya bir çözüm önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Not: Herhangi bir oyunda daha önce böyle bir problemle karşılaşmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler. Bir süredir Witcher 3 oynamaya çalıştım ancak brightness aşırı düşük gözüküyor oyunda. Problemim bu ancak denediğim yöntemleri anlatmak istiyorum. Witcher 3 içerisinden, Windows ayarlarından ve monitörümden parlaklığı arttırmayı denedim ancak sonuç değişmedi. Öyle bir karanlık ki oyun oynanmıyor. Oyunu GeForce Now üzerinden daha önce uzun süre oynadım, böyle bir problemle karşılaşmamıştım. Oyunu en yüksek ayarlarda sadece hairworks kapalı olarak oynuyorum, herhangi bir FPS problemi de yaşamadım şu zamana kadar.

Sistem özelliklerim:
Sapphire RX580 8 GB ekran kartı.
ASRock B450M anakart.
16 GB HyperX RAM.
Ryzen 2600 işlemci.

Daha önce bu sorunu yaşamış veya bir çözüm önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Not: Herhangi bir oyunda daha önce böyle bir problemle karşılaşmadım.
Dostum aynı sorunu bende yaşadım. Özellikle karanlık sahnelerde, yaratık yuvası gibi mağara kısımlarında kör gibiydim. Görüntü ayarlarından gama sekmesini sonuna kadar arttırınca daha net olmaya basladı, denemeni tavsiye ederim.

Oyun içi ayarlardan Gama'yı arttırmayı deneyebilirsiniz. Yeterli gelmezse şu videoya da bir göz atin;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adamın çok kötü bir Türkçesi var ama yararlı 🙂

Hocam ekran kartınızın sürücüsünden parlaklığı sona çeker misiniz? Masaüstü için çok kötü bir görüntü oluşur ama oyun içi parlaklığa etkisi olabiliyor bazen. Payday 2 oynarken ben bu şekilde çözüyordum. Her oyunda işe yaramıyor bu arada.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu linkteki çözümü bir deneyebilirsiniz, bir de oyun içinden gamma ayarlarını yaptınız değil mi?

Arkadaşlar oyun içi gama ayarları ve windows gama ayarlarını deneyerek parlaklığı arttırmayı denedim ancak iyi bir sonuç elde edemedim.
Bu dediğiniz çözümü yakında deneyeceğim umarım iyi bir sonuç elde edebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı