Witcher 3 FPS'nin düşük olması

Cazzarie

Kilopat
Merhabalar, mevcut sistemimde oyunu ultra ayarlarda oynayabiliyorum ama 55-60 FPS alabilirken bazen 45 FPS'lere kadar düşüyor, sürekli iniş çıkış içerisinde. Bazen 58-60 FPS'de sabit kalıyor. Bu dalgalanma neden acaba? Oyunun optimizasyonu mu kötü? Sistemim yeterli geliyorsa neden 55-60 FPS de sabit bir performans alamıyorum?

Merhabalar, mevcut sistemimde oyunu ultra ayarlarda oynayabiliyorum ama 55-60 FPS alabilirken bazen 45 FPS'lere kadar düşüyor, sürekli iniş çıkış içerisinde. Bazen 58-60 FPS'de sabit kalıyor. Bu dalgalanma neden acaba? Oyunun optimizasyonu mu kötü? Sistemim yeterli geliyorsa neden 55-60 FPS de sabit bir performans alamıyorum?
VSYNC açık mı?

Monitörde Freesync, gsync artık hangisi varsa ekran kartınız da destekliyorsa açın. Bunlardna ikisi de yoksa oyundan V-sync yi açın ayrıca bu sayfanın en altından tüm patchleri indirip sırasıyla kurun.

Oyun ayarlarından Nvidia-Hairworks'u kapatıp gölge kalitesini ultradan very high'a alın.

VSYNC açık mı?
Evet.
Hairworks ayarını kapatın. Sabit kalmasının sebebi de V-Sync açık olabilir.
Onu kapatmayı denedim fakat yine fazlasıyla oynamalar oluyor. Acaba ekran kartı tam güçte çalışmıyor mu?
Monitörde Freesync, gsync artık hangisi varsa ekran kartınız da destekliyorsa açın. Bunlardna ikisi de yoksa oyundan V-sync yi açın ayrıca bu sayfanın en altından tüm patchleri indirip sırasıyla kurun.

Oyun ayarlarından Nvidia-Hairworks'u kapatıp gölge kalitesini ultradan very high'a alın.
Oyun orijinal zaten, gerekli güncellemelerin hepsini yaptığını düşünüyorum. Gölge kalitesini o şekilde oynuyorum hali hazırda. Vsync açık halde.
Hairworks açık ise normal, bir de Foliage Visibility Range Ultrada ise yükseğe çekin, bu ayarda çok etkiler. Zaten bu şartlar altında ortalama 60 FPS'in yukarısını göremezsin.
60 FPS'in yukarısını görmek değil ki amacım, sadece 55-60 FPS'lere çıkabiliyorsa -ki çıkıyor- sabit kalmasını istiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı