Çözüldü Witcher 3 grafikleri kötü görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

LittleFluffy

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR5
Ekran kartı
GeForce RTX™ 4050
İşlemci
Intel Core i5-12450H
Oyunu kış indirimlerinden aldım, ancak grafikleri çok kötü. RT Ultra ayarında bile berbat görünüyor, güneş resmen elle çizilmiş gibi duruyor. Başta piksel pikseldi ama keskinleştirme ayarlarını yapınca düzeldi. Ancak güneşi hala düzeltemedim, gözüme çok batıyor.

IMG-20250221-WA0020.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ray Tracing açık zaten hocam. 50-60 fps arasında gidip geliyor acaba oyunun başında olduğum için güneş böyle gözüküyor olabilir mi? Farklı bir forumda buna benzer bişey gördüm cünkü bilmem ne bölümünü geçince grafikler düzeldi diye.
Öyle bir durum var sayılır. Bulunduğunuz bölgeye göre ışıklandırma çok değişmekte, ilk harita ve Velen bölgesi fotoğrafını attığınız gibi çok soluk ve çirkin durar ama Novidgard kısmı çok canlıdır. Blood and Wine DLC'si renklendirme olarak çok daha çıtayı arttırıyor.
Skellige adalarıda sıkıcı bir renkte.

Aynı durum Dying Light 2 içinde var mesela. Güneş doğuş ve batış saatlerinde ortam çok iyi iken normal gün içi oyun Unreal Engine fan yapımı oyundan hallice, sanki ışıklandırma hiç yok.
Oyunu kış indirimlerinden aldım, ancak grafikleri çok kötü. RT Ultra ayarında bile berbat görünüyor, güneş resmen elle çizilmiş gibi duruyor. Başta piksel pikseldi ama keskinleştirme ayarlarını yapınca düzeldi. Ancak güneşi hala düzeltemedim, gözüme çok batıyor.

Eki Görüntüle 2428836

Hocam bu oyuna sonradan Next gen güncellemesi ile grafik iyileştirilmesi yapıldığı için ne kadar bilgisayarları zorlasa da grafik olarak yeni oyunlar kadar stabil olamıyor. Optimizasyon konusunda da başarısız.

Eki Görüntüle 2428836

DLSS açınca düzeliyordu galiba.

Hocam bu oyuna sonradan Next gen güncellemesi ile grafik iyileştirilmesi yapıldığı için ne kadar bilgisayarları zorlasa da grafik olarak yeni oyunlar kadar stabil olamıyor. Optimizasyon konusunda da başarısız.
Oynayan farklı bir arkadaşımın attığı resimler böyle. Hani onda böyleyse bende neden böyle değil ki ultrada olmasına rağmen çok kötü grafikler
IMG-20250221-WA0025.jpg
IMG-20250221-WA0024.jpg

DLSS açınca düzeliyordu galiba.
Bilgisayarı kapadım sabah kalkınca denerim ama yanlış hatırlamıyorsam onuda denedim. FSR, TAA, DLAA, DLSS hic birinde bi farklılık olmadı

Son düzenleme:
Oynayan farklı bir arkadaşımın attığı resimler böyle. Hani onda böyleyse bende neden böyle değil ki ultrada olmasına rağmen çok kötü grafikler Eki Görüntüle 2428853Eki Görüntüle 2428854

Eğer problemin pikselleşme ise DLSS açarsan görüntü yumuşar daha iyi olur. Dinamik çözünürlük ölçekleme ayarı da kapatmayı dene. Ancak onun dışında en fazla Ray Tracing ayarlarını açarsın ama o sistemde kaldıracağını sanmıyorum. Grafikleri o kadar iyi değil çoğu Next gen ile eklenen RT ışıklandırmalarından dolayı güzel duruyor.

Eğer problemin pikselleşme ise DLSS açarsan görüntü yumuşar daha iyi olur. Ancak onun dışında en fazla Ray Tracing ayarlarını açarsın ama o sistemde kaldıracağını sanmıyorum. Grafikleri o kadar iyi değil çoğu Next gen ile eklenen RT ışıklandırmalarından dolayı güzel duruyor.
Ray Tracing açık zaten hocam. 50-60 fps arasında gidip geliyor acaba oyunun başında olduğum için güneş böyle gözüküyor olabilir mi? Farklı bir forumda buna benzer bişey gördüm cünkü bilmem ne bölümünü geçince grafikler düzeldi diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı