Witcher 3 güncelleme sonrası düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 4050 Laptop GPU
İşlemci
Ryzen 7 7735HS
Yaklaşık bir hafta önce kadar Witcher'a 5 GB miktarında bir güncelleme geldi. Güncellemeden önce Ultra ayarlarda 70-75 FPS alırken şimdi 55 civarını zor görüyorum. İşin daha tuhaf tarafı hadi DLSS açayım güncelleme yüzünden bir problemdir bir sonraki güncellemede düzelir şimdilik idare edeyim. DLSS açınca FPS 45 civarına düşüyor :D. Frame generation açıyorum FPS 55 filan. Hadi bunu geçtim ayarı RT ultraya alıp frame gen açtığımda aldığım FPS 70-60 civarına çıkıyor. Herhangi bir darboğaz yok bu arada. GPU %99 kullanımda hep. Hani darboğaz olmayan bir sistemde ayarları yükseltince FPS yükselmesi gayet ilginç. Anlayamadım gitti oyun orijinal crack yükletecekler en son bana :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka bunun aktif bir çözümü yok.
Ama şu yolu takip edebilirsin.
İlk olarak, oyunu DirectX 11 ile çalıştır. DirectX 12 ile FPS düşüyo. Bunu nasıl yapacan link de bak: The Witcher 3 next-gen - How to fix stuttering and FPS drops on PC?
Eğer bu olmazsa, grafik ayarlarını düşür. Ray tracing falan kapat. Ekran kartın DLSS destekliyosa aç. FPS yükselir belki. yapılış linki: How to Increase Witcher 3 Next-Gen Performance and FPS
Eğer bu da olmazsa, oyunu 8 çekirdekli işlemcilere göre ayarla bunun için Steam’de başlatma seçeneklerine kod yazman lazım link: https://steamcommunity.com/app/17300/discussions/0/1740013932906116083/
Not: Bunları dene eğer olumlu sonuç alırsan çözüldü olarak raporlarsan çok sevinirim haydi kolay gelsin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı