Çözüldü Witcher 3 kendiliğinden silindi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Saintes Maries

Decapat
Steam'ı açtığımda oyun indirilmemiş, 45 GB inecek dosya varmış gibi gözüküyor. Ama steam dosyalarında oyun klasörü bulunuyor. Oyunun altında da yama notları var. Oyuna yeni gelen yamadan dolayı mı bu şekilde yoksa farklı bir sorun mu var? Eğer yamadan dolayı böyle ise yamayı indirmeme gibi bir şansım var mı?

1671028318352.png

Çözüm
Güncelleme öyle. Ben de geçen hafta indirmiştim ama bu kadar indiriyor. Yama notlarına bakınca o texture'ların zaten 20-25 GB tutması şaşırtmazdı.

Muhtemelen şöyle oldu. C++ ve/veya REDengine'da kayda değer bir yenilik olduğu için neredeyse tüm dosyalarda ufak değişiklikler yapıldı. Steam de güncelleme yaparken dosyaların hash'ine bakıp farklı olanları güncelliyordur. Değişen dosyaların hash'i farklı olunca oyunu sıfırdan indirmekten çok da farklı olmayan bir sonuçla karşılaşıldı.

Bazı firmalar eski sürümleri oynanabilsin diye Steam'de oyunun beta kısmına özel kodlar paylaşıyorlar. CDPR Witcher 3 için bunu yapmamış gibi görünüyor. Aradığımda bulamadım. İnternette aramak yerine Steam'de o kısmı kontrol etseymişim keşke. Oraya kodsuz şekilde koymuşlar. Deneyin.
Birkaç yerde GoG'da bu özelliğin olduğu yazılmış.

1671029036592.png
Bende de böyleydi indirdim fakat bu seferde hata vererek açılmıyor.

Next-Gen güncellemesi yüzünden.

Güncelleme öyle. Ben de geçen hafta indirmiştim ama bu kadar indiriyor. Yama notlarına bakınca o texture'ların zaten 20-25 GB tutması şaşırtmazdı.

Muhtemelen şöyle oldu. C++ ve/veya REDengine'da kayda değer bir yenilik olduğu için neredeyse tüm dosyalarda ufak değişiklikler yapıldı. Steam de güncelleme yaparken dosyaların hash'ine bakıp farklı olanları güncelliyordur. Değişen dosyaların hash'i farklı olunca oyunu sıfırdan indirmekten çok da farklı olmayan bir sonuçla karşılaşıldı.

Bazı firmalar eski sürümleri oynanabilsin diye Steam'de oyunun beta kısmına özel kodlar paylaşıyorlar. CDPR Witcher 3 için bunu yapmamış gibi görünüyor. Aradığımda bulamadım. İnternette aramak yerine Steam'de o kısmı kontrol etseymişim keşke. Oraya kodsuz şekilde koymuşlar. Deneyin.

1671029036592.png

Çözüm
Güncelleme öyle. Ben de geçen hafta indirmiştim ama bu kadar indiriyor. Yama notlarına bakınca o Texture'ların zaten 20-25 GB tutması şaşırtmazdı.

Muhtemelen şöyle oldu. C++ ve/veya Redengine'da kayda değer bir yenilik olduğu için neredeyse tüm dosyalarda ufak değişiklikler yapıldı. Steam de güncelleme yaparken dosyaların hash'ine bakıp farklı olanları güncelliyordur. Değişen dosyaların Hash'i farklı olunca oyunu sıfırdan indirmekten çok da farklı olmayan bir sonuçla karşılaşıldı.
Peki bahsettiğim gibi güncellemeyi indirmeme gibi bir imkanım var mı?

Eki Görüntüle 1602511
Yanıtın ve uğraşın için çok teşekkür ederim. Oldukça işime yaradı.

Next Gen güncellemesi geldi o kadar her yerde paylaşıldı nasıl haberiniz olmaz. Onu indirmen gerekiyor bildiğin DLSS, FSR, RT, yeni grafikler içeren normal bir güncelleme.

Beğenmeyen arkadaşların da haberi yok büyük ihtimalle.
Sen daha Witcher lafını duymazken ben elimdeki işlemcilerle lego gibi oynuyordum.

Orta ayarlarda 60 FPS veren oyunu düşük ayarlarda 60 FPS veremez hale getirmişler. 1.32 oynamak kadar mantıklı bir şey görmüyorum. FSR2 açtım FPS daha da düştü. Açık kaynaklı kodu bile kullanmaktan acizler. Yetiştiremedikleri için Gwent'i bırakmalarına şaşmamalı. Her güncellemede düzelttiklerinden çok yeri bozup duruyorlardı. O elemanları Gwent'ten ve CP77'den alınca Witcher'da aynı hareketleri yapmaya devam ediyorlar.

İyi sistemi olmayanlar için modlu 1.32 oynamak daha mantıklı. Zaten CDPR da mod yapanların kendilerinden iyi kod yazdığını fark edip bazı topluluk modlarını çalmış.

Sen daha Witcher lafını duymazken ben elimdeki işlemcilerle lego gibi oynuyordum.

Orta ayarlarda 60 FPS veren oyunu düşük ayarlarda 60 FPS veremez hale getirmişler. 1.32 oynamak kadar mantıklı bir şey görmüyorum. FSR2 açtım FPS daha da düştü. Açık kaynaklı kodu bile kullanmaktan acizler. Yetiştiremedikleri için Gwent'i bırakmalarına şaşmamalı. Her güncellemede düzelttiklerinden çok yeri bozup duruyorlardı. O elemanları Gwent'ten ve CP77'den alınca Witcher'da aynı hareketleri yapmaya devam ediyorlar.

İyi sistemi olmayanlar için modlu 1.32 oynamak daha mantıklı. Zaten CDPR da mod yapanların kendilerinden iyi kod yazdığını fark edip bazı topluluk modlarını çalmış.

Konu açan arkadaşın hangisini oynayıp oynamayacağı, güncellemenin iyi olup olmadığı beni ilgilendirmiyor arkadaşım. Konuyu açmış bu ne diye, Next Gen güncellemesinden habersiz. Ben onun cevabını veriyorum. Arkadaşın sistemi düşük mü değil mi konu o değil sonuçta. Oyunum kurulu neden indirme yapıyor diyor bu kadar. Çünkü neredeyse yeniden indiriyor oyunu. Ayrıca 2002 yılından beri bilgisayar sahibiyim, toplu mouse ile CS oynadığım zamanları bilirim, interneti geçtim bilgisayar bile yaygın değilken PC'nin çökmesi sonucu 8-9 yaşlarımda kendi başıma araştırma yapmadan format atmayı öğrendim, her parçayı söküp temizlemeyi, RAM eklemeyi, işlemci değiştirmeyi öğrendim kendi başıma o çocuk yaşta ve sen diyorsun ki Witcher lafını duymazken ben elimdeki işlemcilerle lego gibi oynuyordum. Senin öyle bir şey yapman için benim doğmamış olmam gerekiyor yani bu da 1993 yılından öncesine tekabül ediyor. Yani bu durumda senin en erken 10 yaşında lego gibi oynadığını düşünürsek (İmkansız) 40'lı yaşlarda olman gerekiyor şuan. Tartışmayalım bitirelim konuyu arkadaşın sorunu çözüldüğüne göre uzatmanın anlamı yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı