Çözüldü Witcher 3 kendiliğinden silindi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Saintes Maries

Decapat
Steam'ı açtığımda oyun indirilmemiş, 45 GB inecek dosya varmış gibi gözüküyor. Ama steam dosyalarında oyun klasörü bulunuyor. Oyunun altında da yama notları var. Oyuna yeni gelen yamadan dolayı mı bu şekilde yoksa farklı bir sorun mu var? Eğer yamadan dolayı böyle ise yamayı indirmeme gibi bir şansım var mı?

1671028318352.png

Çözüm
Güncelleme öyle. Ben de geçen hafta indirmiştim ama bu kadar indiriyor. Yama notlarına bakınca o texture'ların zaten 20-25 GB tutması şaşırtmazdı.

Muhtemelen şöyle oldu. C++ ve/veya REDengine'da kayda değer bir yenilik olduğu için neredeyse tüm dosyalarda ufak değişiklikler yapıldı. Steam de güncelleme yaparken dosyaların hash'ine bakıp farklı olanları güncelliyordur. Değişen dosyaların hash'i farklı olunca oyunu sıfırdan indirmekten çok da farklı olmayan bir sonuçla karşılaşıldı.

Bazı firmalar eski sürümleri oynanabilsin diye Steam'de oyunun beta kısmına özel kodlar paylaşıyorlar. CDPR Witcher 3 için bunu yapmamış gibi görünüyor. Aradığımda bulamadım. İnternette aramak yerine Steam'de o kısmı kontrol etseymişim keşke. Oraya kodsuz şekilde koymuşlar. Deneyin.
Birkaç yerde GoG'da bu özelliğin olduğu yazılmış.

1671029036592.png
Konuyu açmış bu ne diye, Next Gen güncellemesinden habersiz.
Değil. Daha okuduğunuzu idrak edemiyorsunuz. Bu yüzden devam etmenin bir anlamı söz konusu değil.

Yama notları var diyor. Bu kadar büyük olan şey yama mı diye soruyor.

Değil. Daha okuduğunuzu idrak edemiyorsunuz. Bu yüzden devam etmenin bir anlamı söz konusu değil.

Yama notları var diyor. Bu kadar büyük olan şey yama mı diye soruyor.

Hocam eski bir oyuna RT geliyor, DLSS, FSR, grafikler değişmiş 1-2GB güncelleme mi bekleniyordu? Ben oyunu komple sildim bu güncelleme geleceği için çünkü biliyordum +30GB üstü geleceğini ve sorunsuz olsun diye direkt güncel oyunu indirsin istedim. Bilmeyen arkadaşlarım bile sormadı 45GB neden indiriyor diye. İndirdiler girdiler oyunlarına. Bu kadar büyük şey olan yama mı diyor evet Next Gen update diyorum ama yorumu beğenmiyorsunuz sanki değilmiş gibi. Benim anlamadığım neden beğenmediniz arkadaşlar diyorum senin söylediğin ise sen Witcher duymadan ben işlemcilerle lego gibi oynuyordum oluyor... Ne alaka?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı