Bir manyak olarak söylüyorum.
Her soru işaretini yapın hatta elinizden geliyorsa o haritadaki soru işaretlerini bitirmeden diğer haritalara geçmeyin. Ak Bostanı bitirmeden Novigrada geçmedim. Benden levelleri yüksek olmalarına rağmen azmedip yok ettim.
İlerleyen dönem için şöyle önerilerde bulunabilirim;
1. Oynayış stilinizi belirleyin.
` Çünkü ilerleyen zamanlarda okul seçmeniz gerekecek. Örneğin benim gibi işaretleri kullanarak mücadele ediyorsanız Grifini seçmeniz gerekecek. Hızlı saldırı yapıyorsanız Kedi, yok ortaya karışık bir şey olsun diyorsanız Kurt Okulunu seçeceksiniz.
2. DLC paketlerini oyunu bitirince oynamayın.
` Neden bilmiyorum ama DLC paketlerini genelde herkes ana hikaye bitince oynamaya başlıyor. Ben böyle bir türlü zevk alamadım ilk 100-200 saatimde böyle oynadım sonraki 100-200 saatimde ise DLC paketlerini bitirdikten sonra ana hikayeyi bitirmeye oynadım ve daha zevkli geldi ya. O karakter gelişimini görüyorsun ya insana bir ferahlık geliyor. Hem DLC paketlerinin getirdiği birkaç ayrıntıyı da ana karakterler üzerinde görmek hoş oluyor. Örnek: Hearts of Stone DLC'sinde yüzümüzdeki işareti Ciri, Triss ve Yen'e sorabiliyoruz veya Vesemir'in aşkını Vesemir'e sorabiliyoruz ve hikayesini anlatıyor.
3. Seçimlerinizi iyi yapın!
` Her bir seçiminiz oyunun kaderini değiştirebiliyor. Buna uyarak düşünüp yapın ve kim olarak seçim yapacağınıza karar verin. "Geralt burada ne yapardı?" demek var bir de "Ben olsam neyi seçerdim?" demek var. ( Hep Geralt olmaya gerek yok bence. )
4. Gwent oynayın.
` İlk başlarda karışık hatta zor gelebilir ama aldırmayın siz buna. Gwent görevlerinde ilerledikçe kartlarınızla ölümsüz oluyorsunuz. Karşınıza kim geliyorsa tokat manyağı yapabiliyorsunuz. Kuzey Diyarları bana göre çok basit bir deste. Direkt mücadelede düşmanlarınızı yok edebilirsiniz.
5. Çapulcu ve Yağmacı zırhları giymeyin!
` Güzelim özellik ve ekstralar veren Witcher zırhları varken şu zırhları tercih etmeyin lütfen.
6. Ana hikaye görevlerine gitmeden önce bağlı bölgedeki yan görevleri yapın.
` Yan görevleri yapmadan sürekli ana hikayede gitmeyin. Oyununuzun zevkini alamazsınız, ana hikayeyi atın bir kenara oturun yan görevleri yapın.
7. Kontratlar mihenk taşımızdır!
` Bazı kontratlar sürekli aynı gibi gelecektir ama yapın efendim yapın! Onların çok avantajı olacak.
8. Ünlemleri kaçırmayın!
` Yoldan giderken haritada bir ünlem mi gördün? Direkt koşuyorsun, kaçırmıyorsun. Onların geri dönüşü çok güzel oluyor.
Örneğin: Ak Bostan'da hasta kıza Kırlangıç iksiri verirseniz iyileşiyor ama bir daha konuşmuyor. Sevgilisini Velen'de Nilfgaard Ordu Karargahında göreceksiniz.
Sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin.