Witcher 3 nasıl oynanmalı?

AtakanGuney

Kilopat
Merhabalar arkadaşlar, iyi günler dilerim. Witcher 3 oynuyorum 2 gündür ve yaklaşık 20 saat oynadım. Oyunda anlamadığım bir kısım var. Ben bu oyunu %100 olmasada yine de yüksek bir seviyede bitirmek istediğim için elimden geldiğince her yere gidiyor ve yan görevleri yapıyorum. Şu an Velen'de Novigrad'dayım. 10 seviyeyim. Haritada çok fazla sayıda soru işareti var, ben bunlara gitmeli miyim, yoksa başka bir şekilde mi oynamalıyım. Akbostan'da gitmiştim ama orada çok yoktu. Burada ise çok fazla var. Yardımcı olup nasıl oynamam gerektiğini söylerseniz çok memnun olurum. İyi günler dilerim.
Oyundan aldığım bazı ss'ler.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (503).png
    Ekran Görüntüsü (503).png
    3,2 MB · Görüntüleme: 102
  • Ekran Görüntüsü (504).png
    Ekran Görüntüsü (504).png
    3,3 MB · Görüntüleme: 84
  • Ekran Görüntüsü (505).png
    Ekran Görüntüsü (505).png
    1,4 MB · Görüntüleme: 97
  • Ekran Görüntüsü (506).png
    Ekran Görüntüsü (506).png
    1,7 MB · Görüntüleme: 104
-Zanaat ve simya malzemelerini asla satma.
-Boş yere para harcama (ileride lazım olacak)
-Yan görevleri kesinlikle yap. (yan görev yapmayacaksan bile "son dilek" diye bir yan görev var bu görev skelligada gelecek sana bu görevi yap Yennefer ile olan ilişkin için önemli)
-Karakter bölümünden axii işaretini geliştir (görevlerde lazım olacak)
-Soru işaretlerine kesinlikle git. (para kazanmana yardımcı olacak)
-Ciri ile aranı çok iyi tut ne derse yap ;)
son olarak gvent görevlerini atlama çok keyifli bir oyundur gvent 😀
İyi oyunlar dilerim.

Velen'deki bütün soru işaretlerini yapmış biri olarak kesinlikle önermiyorum çünkü tam anlamıyla amelelik ve hikayesel bir katkısı da yok. Yan görevlerin hepsini yapmak istiyorum diyorsanız köylerdeki tabelalardaki kağıtlardan hepsi geliyor zaten. Soru işaretleri sadece para ve item kasmak için konulmuş. Öyle bomboş yaratık, haydut kesip kılıç sallamak için birebir onun dışında hiçbir cutscene veya hikaye ögesi barındırmıyor. Ek olarak belirteyim soru işaretleri içerisinde yan görevler de var tabii ki ama bu görevleri oyun içinde zaten bir şekilde alıp öyle gidiyorsunuz ya da isterseniz tek tek bu soru işaretinde görev var mı diye de bakabilirsiniz, neticede aynı kapıya çıkar. Yani soru işaretleri hem yan görevler içerir hem de öylesine konmuş kesmelik elamanlar.

Son düzenleme:
Bir manyak olarak söylüyorum.

Her soru işaretini yapın hatta elinizden geliyorsa o haritadaki soru işaretlerini bitirmeden diğer haritalara geçmeyin. Ak Bostanı bitirmeden Novigrada geçmedim. Benden levelleri yüksek olmalarına rağmen azmedip yok ettim.
İlerleyen dönem için şöyle önerilerde bulunabilirim;

1. Oynayış stilinizi belirleyin.
` Çünkü ilerleyen zamanlarda okul seçmeniz gerekecek. Örneğin benim gibi işaretleri kullanarak mücadele ediyorsanız Grifini seçmeniz gerekecek. Hızlı saldırı yapıyorsanız Kedi, yok ortaya karışık bir şey olsun diyorsanız Kurt Okulunu seçeceksiniz.

2. DLC paketlerini oyunu bitirince oynamayın.
` Neden bilmiyorum ama DLC paketlerini genelde herkes ana hikaye bitince oynamaya başlıyor. Ben böyle bir türlü zevk alamadım ilk 100-200 saatimde böyle oynadım sonraki 100-200 saatimde ise DLC paketlerini bitirdikten sonra ana hikayeyi bitirmeye oynadım ve daha zevkli geldi ya. O karakter gelişimini görüyorsun ya insana bir ferahlık geliyor. Hem DLC paketlerinin getirdiği birkaç ayrıntıyı da ana karakterler üzerinde görmek hoş oluyor. Örnek: Hearts of Stone DLC'sinde yüzümüzdeki işareti Ciri, Triss ve Yen'e sorabiliyoruz veya Vesemir'in aşkını Vesemir'e sorabiliyoruz ve hikayesini anlatıyor.

3. Seçimlerinizi iyi yapın!
` Her bir seçiminiz oyunun kaderini değiştirebiliyor. Buna uyarak düşünüp yapın ve kim olarak seçim yapacağınıza karar verin. "Geralt burada ne yapardı?" demek var bir de "Ben olsam neyi seçerdim?" demek var. ( Hep Geralt olmaya gerek yok bence. )

4. Gwent oynayın.
` İlk başlarda karışık hatta zor gelebilir ama aldırmayın siz buna. Gwent görevlerinde ilerledikçe kartlarınızla ölümsüz oluyorsunuz. Karşınıza kim geliyorsa tokat manyağı yapabiliyorsunuz. Kuzey Diyarları bana göre çok basit bir deste. Direkt mücadelede düşmanlarınızı yok edebilirsiniz.

5. Çapulcu ve Yağmacı zırhları giymeyin!
` Güzelim özellik ve ekstralar veren Witcher zırhları varken şu zırhları tercih etmeyin lütfen.

6. Ana hikaye görevlerine gitmeden önce bağlı bölgedeki yan görevleri yapın.
` Yan görevleri yapmadan sürekli ana hikayede gitmeyin. Oyununuzun zevkini alamazsınız, ana hikayeyi atın bir kenara oturun yan görevleri yapın.

7. Kontratlar mihenk taşımızdır!
` Bazı kontratlar sürekli aynı gibi gelecektir ama yapın efendim yapın! Onların çok avantajı olacak.

8. Ünlemleri kaçırmayın!
` Yoldan giderken haritada bir ünlem mi gördün? Direkt koşuyorsun, kaçırmıyorsun. Onların geri dönüşü çok güzel oluyor.
Örneğin: Ak Bostan'da hasta kıza Kırlangıç iksiri verirseniz iyileşiyor ama bir daha konuşmuyor. Sevgilisini Velen'de Nilfgaard Ordu Karargahında göreceksiniz.

Sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin.

Bu haritada soru işareti olan yerlere ben gitmiştim. Yeni soru işaretleri açmak için tabelalara bakmak yetiyor. Buradalarda güzel ve kullanışlı itemler çıkabiliyor. Ayrıca craft için gerekli itemler de çıkabiliyor. Yalnız bundan sonraki haritadaki soru işaretlerine gitmeye çok üşendim. Sebebini oraya geçince anlayacaksın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı