Witcher 3 Neden Bu Kadar Seviliyor?

Çok güzel oyunların nedense başlangıçları pek de zevkli olmuyor. RDR2'nin de başları oyunun ortalarına göre çok daha sıkıcıydı. Artık bir oyunun başı sıkıcı geliyorsa ortalarına kadar oynuyorum, yoksa güzel bir oyunu elimden kaçırırım diye korkuyorum. Bunun bana ilk örneği Witcher olmuştu.

Ayrıca Geralt'ın koşma animasyonu ve kontrol etmesi rezalet. 1 metre yerden aşağı atlayıp ölmüştü karakter.
Fizik motoru kötü maalesef evet fakat kimse bunu umursamıyor. Cidden çok düşük bütçe ile yapılan bir oyun bu. Ona göre değerlendirmek gerek. RDR2 oyununa neredeyse 1 milyar harcandı. Bu oyuna sadece 80 milyon harcandı.

1 metre yerden aşağı atlayıp ölmüştü karakter.
Bunun sebebi aslında gerçekten komik.

Normalde oyunun yapımına başlandığında oyunda parkur mekanikleri daha öncelikte olacaktı. Oyun buna göre ayarlandı ve sonra oyun test edildiğinde oyunu oynayan oyuncular parkur ile spesifik görevlerden önce ulaşamaması gereken yerlere ulaşabiliyordu. Bu da yapımcıları oyundaki parkur mekaniklerini çok yüksek oranda azaltmaya itti. Bunu engelleme yollarından birisi fall damage hasarını oldukça arttırmaktı. Böylece oyuncular bir yerlerden bir yere atlayıp haritada ulaşamamaları gereken yerlere ulaşamayacaklardı.

Şimdi burada sayacağım nedenleri ve sebeplerini. Sonra bir fanboy çıkacak, laf atacak. Sonra ben de uygunsuz üslup uyarısı yiyeceğim. O yüzden kapalı bir şekilde biraz anlatayım. Oyun öncelik ile balon. Kitlesi ne ara bu kadar büyüdü bilmiyorum ama, ciddi bir kitlesi var. İkinci olarak evet oyun sıkıcı. Gram sarmadı. Baya sıkıcı ve yavaş ilerliyor idi. Rezalet idi benim için. Şahsen kontrol olayı patates çıktı. Biraz tuhaf idi kontrol işi. Onun dışında pek bir büyütülecek eksileri yok. Oyun zaten 4/4'lük değil 2021 yılına girer iken körü körüne savunmak da akıl işi değil. Bu konu doğru ve haklı açılmış bir konu. Sevmeyi var yani. Genel de bu forum ama W3 hastası. Oyunu eleştirdiğin anda. Kızgın ifade yağmuruna tutulma riskin aşırı fazla. O yüzden eleştiri yapma fazla Mitoz bölünme oluyorlar Bir konu altına bu oyun neden bu övülüyor ki dedim. Sağlı sollu geldiler

Aksiyon ya da FPS türü oyunları ana akım olarak gören oyuncular için kesinlikle sıkıcı bir oyun çünkü bu türler hızlı oynanışa sahip. RPG oyunları ise hikaye, loot, belge ve kitap okuma gibi oyunu yavaşlatan öğelerle dolu olduğu için sıkıcı geliyor. Ben RPG oyunlarını seviyorum; Mass Effect, Skyrim, Witcher 2 ve 3 benim bu türde sevdiğim oyunlar. Tarz meselesi yani.

Çok daha düzgün bir tartışma oluşturabilirdiniz fakat bu yorumunuza cidden fanboyluk yapmamak imkansız gibi bir şey. Tartışmaya giremeyeceğim efendim, iyi günler.

Bence iyi bir oyun değil, sıkıcı.

Çok daha düzgün bir tartışma oluşturabilirdiniz fakat bu yorumunuza cidden fanboyluk yapmamak imkansız gibi bir şey. Tartışmaya giremeyeceğim efendim, iyi günler.

Amacım zaten tartışma yapmamak. Sadece oynadığım kadarı ile eleştirdim oyunu. Oynayana neden oynuyorsun demedim hiç. Tamamen zevk işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…