Witcher 3 New gen performansı

Dlss modunu otomatikte mi tutmalıyım yoksa performans veya ultra peformansa mı almalıyım ? otomatikte iken 70-75 stabil fps alıyorum, ultra performansta sanki 85 stabil gibi ne yapmalıyım ?

Çözünürlük nedir ona bakmak lazım.
Hocam bendeki 2060 mobile ile ultra+ bazı ayarlar yüksekte olmak üzere dlss ve rt kapalı 60 fps üstü görüyordum. Nadiren fps drop yiyordum. 3070 ile 60 fps üstü alamamak, hele bir de sabit 60 almak biraz tuhaf değil mi?

Dlss modunu otomatikte mi tutmalıyım yoksa performans veya ultra peformansa mı almalıyım ? otomatikte iken 70-75 stabil fps alıyorum, ultra performansta sanki 85 stabil gibi ne yapmalıyım ?
1080p ise kalite. 1440p ise dengeli. 4k ise performans.

Merhaba,

Dün Witcher 3 kurdum, oyunda stabil 60 FPS alıyorum, çok rahatsız etmese de az değil mi ya? New gen Update öncesi oyun daha iyiydi sanki FPS açısından. Bu arada oyunu notebooktan oynuyorum. 3070 ekran, 64 GB RAM var ona rağmen 60 FPS stabil, V-Sync kapalı, Ray Tracing kapalı, ayarlar yüksekte ancak normale aldığım zaman da çok bir fark olmuyor? 60 kalıyor yine, var mı önerdiğiniz 70-80 FPS çıkaracak bir şey.

Ayarlarda Görüntü/Ekran sekmesinde FPS sınırı var onunla alakalı olabilir mi? 3060 laptop ile 100 FPS civarlarında alıyorum.

Grafikler yüksekte, 1440p, vsync kapalı, dlss dengeli de şuan, en iyi ayarlar bu mudur ? fps değeri 85-90 arası izliyor çok düşmedi

Dosya Ekleri

• 1112.png
    1112.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 18
Grafikler yüksekte, 1440p, vsync kapalı, dlss dengeli de şuan, en iyi ayarlar bu mudur ? fps değeri 85-90 arası izliyor çok düşmedi
Hocam ayarları ultra+ yapıp dlss i kalite veya dengelide kullanmayı deneyebilirsiniz, biraz daha az fps fakat daha güzel bir görüntü yakalama şansınız var. Ayrıca bazı ayarları düşürebilirsiniz hatırladığım kalabalık ayarı vardı mesela orta veya yüksekte kullanmayı deneyin isterseniz. Deneme yanılma yolu ile size uygun gelen en iyi seçeneği bulabilirsiniz.60 fps üstüne kalsa 1440p için gayet ideal.

Oyunu kan ve kılıç zorluğundan başlattım, daha önce sekiro, elden ring vs bitirdim. Bu zorluk iyi midir? Ayrıca meditasyon bu zorlukta hp fullemiyor ? Oyun çok zor olur mu bu modda

Ayrıca oyunun başında birkaç şu canavarı kürt felan kestim, kılıç onar diyor ne yapmalıyım ? Npc ler kılıç düşürmedi

Son düzenleme:
Hocam sanırsam kan ve kılıç en zor değil bir altındaki zorluktu. Sekiro ve elden ring bitirdiysen zorlanacağını sanmam fakat ölüm marşı gerçekten ter akıtıyor. Sadece her zamanki gibi bir alışma süreci oluyor. Alıştıktan sonrası kolay ancak tabi zorlayacak yerler elbet oluyor. Kılıçlar ve zırhlar ile hasar attıkça ve yedikçe dayanıklılıkları azalıyor onları demircilerden satın aldığın veya lootladığın tamir kitleri ile düzeltebiliyorsun. Level scaling seçeneği var oyunda tamamen senin tercihine kalmış yani açarsan yaratıklar hep senin levelinde seyreder oyun çok dengeli olur her yeri keşfedebilirsin fakat çok güçlendiğinde bile oyunun başında kapıştığın köpeğe tek atamazsın, eğer kapatırsan her yere gidemezsin grind yapıp level atlaman gerekir çünkü senden 3 5 level yüksek herhangi bir mob sana tek atabilir. İşaretlere önem göster çünkü gerçekten çok yardımcı oluyorlar sana kendi oyun tarzına göre geliştir. Yani anlatacağım çok şey var ama sorun olursa yine yardımcı olurum şu an aklıma gelmiyor çok fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı