Witcher 3 RAM kullanımının hiç 8GB olmaması

Erturkatli

Hectopat
Yer
İzmir-Buca, Berlin-Spandau
Daha fazla  
Herkese merhabalar.
Witcher 3 oynarken test yapayım dedim yaklaşık 1 saatlik bir oyunun ardından değerler bunlar.

Ancak aklıma takılan bir şey var. RAM kullanımım 8000 MB'ye kadar hiç çıkmadı oysa ki bilgisayarımda 8x2 16 GB RAM var. Ne zaman 7950 MB kullanım olsa 50 FPS'ye düşüyor oyun bunu fark ettim. RAM'lerde bir sıkıntı olabilir mi sizce? Ayrıca denetim masasından girdim ve baktım 16 GB RAM gösteriyor.

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 2600.
ASUS B450M-K.
ASUS GTX 1660 Ti ROG STRIX.
Ripjaws 8x2 16 GB 3000 MHz
Toshiba TR200 480 GB SSD.
WD 1 TB HDD.
600W Cooler Master 80+ PSU.
Kasam Cooler Master MB511
Monitörüm ise ASUS VG248QE 144Hz 1ms.
Ayrıca önceki konularda işlemcinin stok fanının RAM'e baskı yapıyor olabileceğinden dolayı konu açtım herkes hiçbir şey yok bakı yapmıyor değmiyor bile dedi.

O konuyu da buraya koydum bakabilirsiniz:
AMD soğutucu ve RAM birbirine baskı yapıyor mu? - Technopat Sosyal

Son düzenleyen: Moderatör:

16 GB RAM'inin olması her oyunun 16 GB kullanacağı anlamına gelmez. Oyunun ne kadar kullanacağına bağlı.

Ayrıca soğutucu baskı yapmıyor telaşlanacak hiçbir şey yok.

Rica etsem başka oyunlarda dener misin? Cidden 8 GB'tan fazla ram isteyen oyunlar.

Hocam istediğin oyunu söyle deneyeyim o kadar iç içe değilim oyunlarla ne yazık ki.
Şimdiden teşekkürler.
16 GB RAM'inin olması her oyunun 16 GB kullanacağı anlamına gelmez. Oyunun ne kadar kullanacağına bağlı.

Yani bir sorun yok diyorsunuz hocam değil mi?
FreeSync kapatmayı denediniz mi?

Denedim ancak nedense birden 60 FPS'den 40 FPS'ye düştü ben de tekrar açtım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…