Witcher 3'le ilgili sorular

baran123456

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben oyuna yeni başladım, ortalama 5 saatteyim. Görev yapmak yerine keşif odaklı oynuyorum. Beyaz Bahçe’deki her şeyi aldım, bazı sorularım var size:
  1. Depolama nasıl artırılır? 60 kilo üstü taşımak istiyorum.
  2. Skill puanlarım var, hangi yeteneğe vermeliyim?
  3. Yan görevlerin bazıları, bölgeyi bitirmeme rağmen açılmadı, kontrat bile 1 tane geldi Beyaz Bahçe’ye.
  4. Nilfgaard askerlerini öldürsem ne olur?
  5. Tavsiyeniz ya da bir öneriniz var mı?
Bu arada spoiler vermezseniz sevinirim, 3. görevde falanım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 - Oyunun ilerisinde heybeler karşınıza çıkacak. Taşıyabildiğiniz toplam ağırlığı arttırıyorlar.
Oyunun ilerideki Velen kısmı itibariyle, oyunda ilerleyip yeni bölgelere geçtikçe karşılaştığınız at yarışlarını yapın. Heybe dışında daha iyi eyer ve at gözlüğü kazanmanın en kolay, ücretsiz yolu onlar.

2 - Takip ettiğiniz build'e göre dağıtmanız lazım. Bildiğiniz bi' build yoksa "Witcher 3 builds" diye arattığınızda bilumum tane çıkar. En basitinden şuraya bakabilirsiniz mesela.
YouTube'da veya Reddit'te de benzerlerini/daha iyilerini bulabilirsiniz. "Cat build", "Tank build", "Sign build", "Alchemy build" vs. diye arattığınızda çıkar.
Ben en son oynadığımda sade, yakın dövüş build'imde aşağıda işaretlediklerimi ve gerektiğinde diyaloglar için İşaret ağacından Kandırma yeteneğini fullemiştim.
Son kalan boşluğa kullandığım Kedi seti hafif zırh olduğu için Kedi Okulu Teknikleri koymuştum.
Mutajenler açısından bi' sütunda hangi renk yetenek çoğunluktaysa o renkte mutajenleri koyun, build'inizi desteklesin.
Oynarken yaratıklardan düşen mutajenler biriktikçe Simya menüsünden 3 zayıf mutajeni normal, 3 normal mutajeni de güçlü mutajene çevirin. Onun dışında elinizde olanlarla idare edin.

3 - Neyi kastettiğinizi tam olarak anlamadım. Oyun, Ak Bostan'dan ibaret değil. Devam ettikçe açılacak.
Yine de Ak Bostan'dan çıkmadan önce oradaki tüm yan görevleri ve haritadaki soru işaretlerini yapmaya çalışın.

4 - Aradaki seviye farkından dolayı öldürebileceğinizi sanmıyorum ama deneyebilirsiniz. Bi' şey olmaz. Yenilirseniz paranızın bir kısmını kaybedersiniz.

5 -
Oynanış döngüsünü çözmüşsünüz (ana hikayeyle beraber kontratları ve denk geldiğiniz yan görevleri yaparak ilerlemek), ayrıca arada bi' haritada seviyenizin yettiği soru işaretlerini de yapın.
Hikayede Velen -> Novigrad -> Skellige sıralamasıyla ilerleyin.
Yetenek puanlarınızı build'inize uygun yeteneklere dağıtın ve uygun Efsunger teçhizatını kullanın. Teçhizatları her 4 - 5 seviyede bir güçlendirme yapım şemalarını toplayarak demircilerde yükseltin.
Belli bi' build'iniz yoksa internetten bakıp size - oynayış tarzınıza göre olanı bulup karakteri o doğrultuda geliştirin.

Savaşlarda hasarı engellemesi için düzenli olarak Quen İşareti açın. İnsanlara karşı daha çok doğru zamanda fare sağ tık basıp karşı saldırı (riposte), yaratıklara karşı kaçınma (dodge) ve yuvarlanma yaparak oynayın.
Savaşları yavaştan alın. Saldırılarınızı hızlı - güçlü saldırı karışık yapın, korkak oynamayın ama tek seferde 2 - 3 vuruştan fazla da vurmaya çalışmayın.

Oyunun başlarında satmaya değer bi' ekipman bulursanız zulaya atın, oyunun en erken Oxenfurt - Novigrad kısımlarına gelmeden önce satmayın. Velen'deki tüccarlar Novigrad, Oxenfurt veya Skellige'dekilere kıyasla çok daha az para veriyorlar.
Zırh ve fazlalık glifleri zırhçılara, silah ve fazlalık rün taşlarını demircilere, hayvan postu ve diğer ıvır zıvırları tüccarlara satın. Fazlalık at ekipmanlarını zırhçı veya demircilere satabilirsiniz, fark etmez.

Ivır zıvır parçalatmak için usta zırhçı açılana kadar bekleyin. Acemi veya kalfalara kıyasla daha fazla ham madde veriyor.
Yaratıklardan düşüp envanterde "simya malzemesi" olarak geçen ve açıklamasında "Simyada kullanılır" yazan bileşenlerin çoğu, "üretim malzemesi" olarak geçenlerin de bir kısmı bi' yerden sonra işe yaramıyor. Bunlara internetten bakıp simya veya ekipman yapımında kullanılmıyorlarsa parçalatın, asıl işe yarayan bileşenleri veriyorlar.
Yüzük - kolye vs. mücevherleri ve dimerityum şeyleri satmak yerine parçalatın, verdikleri ham maddeler satmak veya item yaparken kullanmak için daha kârlı. Midye kabuğu ve deniz kabuğu bulursanız alın, parçalatın, çıkan inciyi tüccarlara satabilirsiniz.

Son düzenleme:
1 - oyunun ilerisinde heybeler karşınıza çıkacak. Taşıyabildiğiniz toplam ağırlığı arttırıyorlar.
Oyunun ilerideki velen kısmı itibarıyla, oyunda ilerleyip yeni bölgelere geçtikçe karşılaştığınız at yarışlarını yapın. Heybe dışında daha iyi eğer ve at gözlüğü kazanmanın en kolay, ücretsiz yolu onlar.

2 - takip ettiğiniz Build'e göre dağıtmanız lazım. Bildiğiniz bi' Build yoksa "Witcher 3 builds" diye arattığınızda bilumum tane çıkar. En basitinden şuraya bakabilirsiniz mesela.
YouTube'da veya Reddit'te de benzerlerini/daha iyilerini bulabilirsiniz. "CAT Build", "tank Build", "sign Build", "alchemy Build" vs. diye arattığınızda çıkar.

3 - neyi kastettiğinizi tam olarak anlamadım. Oyun, ak Bostan'dan ibaret değil. Devam ettikçe açılacak.
Yine de ak Bostan'dan çıkmadan önce oradaki tüm yan görevleri ve haritadaki soru işaretlerini yapmaya çalışın.

4 - aradaki seviye farkından dolayı öldürebileceğinizi sanmıyorum ama deneyebilirsiniz. Bi' şey olmaz. Yenilirseniz paranızın bir kısmını kaybedersiniz.

5 -

Kral çok sağ olasın ak bostandaki tüm soru işaretlerine gittim Google'dan bakarak oynuyorum o yüzden tüm chest ve hazineleride buldum ama işte görev cıkmadı 2 3 görev kaldı.

Kral, çok sağ olasın. Ak Bostan'daki tüm soru işaretlerine gittim. Google'dan bakarak oynuyorum o yüzden tüm chest ve hazineleri de buldum ama işte görev çıkmadı, 2 - 3 görev kaldı.
Yani, bilmiyorum ki hocam. Hangi görevlerden bahsediyorsunuz? Detay verebilir misiniz?
@baran123456
Acaba oyun sonuna bağlı görevlere bakıyor olabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı