Witcher 3'te başlangıçta nasıl para kazanmalı?

Efedemirgonen2

Centipat
Daha fazla  
Witcher 3'e yeni başladım. Daha 3 seyeyim ve para çok fazla kazanamıyorum. Ak bostandaki soru işaretleri kalmadı. Bu seviyeler için önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır? İyi sosyaller.

Witcher 3'e yeni başladım. Daha 3 seyeyim ve para çok fazla kazanamıyorum. Ak bostandaki soru işaretleri kalmadı. Bu seviyeler için önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır? İyi sosyaller.
Yan görevleri yap, haritalardaki soru işaretlerine git ve evlerde ya da dışarıda bulduğun eşyaları toplayıp tüccarlara sat. Yani oldukça basit bir şekilde para kazanabilirsin.

Oyunda eşyaların değeri temelde seviye üzerinden belirleniyor. Yani seviyeniz düşük olduğu için her türlü ilk başta bi' şeyleri az paraya satıyor olacaksınız. Oyunda ilerleyip seviyenizin yükselmesiyle çıkan eşyaların seviyesi ve bu eşyaların değeri de artacak. Başlara kıyasla daha fazla paralara bi' şeyleri satabildiğinizi göreceksiniz.
Yeni Oyun'da haydutlardan düşen en patates "paslı kılıç"ların değersiz olup, Yeni Oyun+'da nispeten çok para etmesi, bu seviye mevzusuyla alakalı mesela.

Parayı ilk başlarda çok dert etmeyin o yüzden. Sadece seviyeniz yettiğince oyundaki kontratları, yan görevleri ve haritadaki soru işaretlerini yapmaya çalışın.

Oyunun başlarında satmaya değer bi' ekipman bulursanız zulaya atın, oyunun en erken Oxenfurt - Novigrad kısımlarına gelmeden satmayın. Velen'deki tüccarlar Novigrad, Skellige veya Oxenfurt'takilere kıyasla çok daha az para veriyorlar.
Zırh ve fazlalık glifleri zırhçılara, silah ve fazlalık rün taşlarını demircilere, hayvan postu ve diğer ıvır zıvırları tüccarlara satın. Fazlalık at ekipmanlarını zırhçı veya demircilere satabilirsiniz, fark etmez.

Ivır zıvır parçalatmak için usta zırhçı açılana kadar bekleyin. Acemi veya kalfalara kıyasla daha fazla ham madde veriyor.
Yaratıklardan düşüp envanterde "simya malzemesi" diye geçen ve açıklamasında "Simyada kullanılır" yazan şeylerin çoğu, "üretim malzemesi" olarak geçenlerin de bi' kısmı bir yerden sonra işe yaramıyor. Bunlara internetten bakıp simya veya ekipman yapmada kullanılmıyorlarsa parçalatın, asıl işe yarayan bileşenleri veriyorlar.
Yüzük - kolye vs. mücevherleri ve dimerityum şeyleri satmak yerine parçalatın, verdikleri ham maddeler satmak veya item yaparken kullanmak için daha kârlı. Midye kabuğu ve deniz kabuğu bulursanız alın, parçalatın, çıkan inciyi tüccarlara satabilirsiniz.

Onun dışında her bulduğunuzu almayın. Hatta çer çöp değerinde olacakları için oyun başlarında Relic (turuncu) kalitede olmadıkça hiç silah toplamayın, zırhlardan da en az mavi kalitede denk geldiği sürece göğüs zırhlarını alın. Diğer eldiven, pantolon, çizmelerin vs. pek değeri olmuyor, boşuna biriktirmeyin, ağırlık yapmasınlar.
Değeri yüksek olan bazı eşyaların ağırlığı da fazla olabiliyor. 500 kron, 10 - 15 ağırlık eden tek bi' eşya mesela. Taşıma kapasiteniz yetiyorsa bunu almaya çalışın tabii ama bunun yerine daha hafif, günün sonunda aynı paraya ya da biraz daha fazlasına denk gelecek birkaç eşya da alabileceğiniz aklınızda bulunsun. Hepsi toplam 700 kron, 10 - 15 ağırlığa denk gelen 3 göğüs zırhı mesela.

Evlerden yemekleri, içecekleri, alkolleri, simya malzemelerini alın. Onun dışında çıkan ıvır zıvırlardan deri/postlar dışında almanıza gerek yok.

Son düzenleme:
Velene gittiğinde bir tane mera çiftlik gibi bir yer oluyordu her 1 meditasyonda inekler spawn oluyor, kestiğinde etlerini yemek için postlarınıda hancılara satabilirsin.
Velen haritasının sağ üstünde bir yerlerdeydi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı