Merhaba. Witcher 3 oynuyorum ilk indirdiğimde yüksek ayarlarda sabit 60 FPS alıyordum hem de hiç drop yemeden şimdi ise (aradan 1 hafta kadar geçti) yüksek ayarlarda 60 FPS oynarken droplar yaşıyorum. Sıcaklık değerlerimi kontrol ettiğimde laptopumun bu kadar ısındığını fark ettim. İşlemci 97 derece ekran kartı 88 dereceydi. Turbo modda kullanıyorum çözüm öneriniz var mı? Bu ısıyla drop yaşamamın zaten normal olduğunu düşünüyorum.
Merhaba. Witcher 3 oynuyorum ilk indirdiğimde yüksek ayarlarda sabit 60 FPS alıyordum hem de hiç drop yemeden şimdi ise (aradan 1 hafta kadar geçti) yüksek ayarlarda 60 FPS oynarken droplar yaşıyorum. Sıcaklık değerlerimi kontrol ettiğimde laptopumun bu kadar ısındığını fark ettim. İşlemci 97 derece ekran kartı 88 dereceydi. Turbo modda kullanıyorum çözüm öneriniz var mı? Bu ısıyla drop yaşamamın zaten normal olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartı sıcaklığı normalde o kadar yukarı çıkmaz Overclock dışında. İşlemci kısmında fazla ısınma söz konusu. Throttle olduğu direkt olarak söylenebilir.
Isınır zaten bir problem yok fazla ısınıyor daha önce ısınmıyordu bu kadar saçma yorumlar yapmasakmı yeni çıkan oyunları gayet 50 60 FPS oynuyorum problem ne? Herkes ihtiyacına göre alır kasayı yanımda mı taşıyayım?
Aşırı ümitli olmayın öncelikle. Macun dandikse yaptığımız işlem hiçbir işe yaramaz. Performans kaybı da yapmaz bu arada.
Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. İlk CPU Cache'i seçin ve ardından altındaki "unlock adjustable voltage" kutusunu tikleyin. Sonrasında offset voltage kısmı açılacak. Onu -60 ayarlayın. Apply'a basın.
Aynı işlemi CPU Core için de yapın. Apply'a basmayı unutmayın.
Aşırı ümitli olmayın öncelikle. Macun dandikse yaptığımız işlem hiçbir işe yaramaz. Performans kaybı da yapmaz bu arada.
Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. İlk CPU Cache'i seçin ve ardından altındaki "unlock adjustable voltage" kutusunu tikleyin. Sonrasında offset voltage kısmı açılacak. Onu -60 ayarlayın. Apply'a basın.
Aynı işlemi CPU Core için de yapın. Apply'a basmayı unutmayın.
Teşekkürler yaptım manuel olarak açmam gerekmi programı bilgisayar açıldıktan sonra. @erengore teşekkürler bununla alakalımı bilmiyorum ama işlemci kullanımım şu an yüzde 7 civarı yakın zamanda oyun testini yapacağım teşekkürler.
Öncelikle bu ayarlar sisteme yüklenmez. Her açılışta sizin uygulamanız gerekir. Ama otomatik uygulamayı gösterebilirim. Bu konuda rahatız. Sorun çözülsün de gerisi kolay.
İyi soru. - yönde arttıracağız. Ama benimle beraber arttırın. Sakın ola ki kendiniz iş yapmayın. Anında mavi ekranı yersiniz. Yada sistem donar. Zaten deneme yanılmaya dayanıyor. Sistemdeki silikon iyiyse güzelce - yönde arttırırız. Silikon kalitesini bilmediğimiz için deneme yanılma. Ama 10. Nesiller genelde -100'e kadar çıkıyor. Genelde diyorum bakın. Sizde -80'e bile çıkamayabilir. Tamamen şans işi. @supprime -80 de deneyin bence. Sorun olmazsa sistem az farkla daha soğuk olacaktır.
İyi soru. - yönde arttıracağız. Ama benimle beraber arttırın. Sakın ola ki kendiniz iş yapmayın. Anında mavi ekranı yersiniz. Ya da sistem donar. Zaten deneme yanılmaya dayanıyor. Sistemdeki silikon iyiyse güzelce - yönde arttırırız. Silikon kalitesini bilmediğimiz için deneme yanılma. Ama 10. nesiller genelde -100'e kadar çıkıyor. Genelde diyorum bakın. Sizde -80'e bile çıkamayabilir. Tamamen şans işi.