Wix'e güvenebilir miyim ?

Burak1905

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben kuzenimle beraber wix üzerinden bi site açmayı planlıyorum. İlk olarak ücretsiz bir şekilde yeni bir sayfa açacağız.Daha sonra sayfayı büyütmek için domain gibi gerekli şeyleri satın alacağız. Bunun için Wix isimli bu siteye güvenebilir miyim ?

Wix adlı servisi kullandım. Tek eksiği bana göre Türkçe dil desteğinin olmayışıdır ama sitenin dil seti Türkçe dilindeki karakterleri destekliyor. Bu sebeple sorunsuz bir şekilde kafana göre çevirebilirsin siteyi. Hem Wix'in mobil plartformlar için olan arayüz desteği de gayet gelişmiş bir biçimde. Ben Wix'i tavsiye ederim. Tabi birde bu sitenin amacı nedir?

Babamın işi için web site açmaya karar vermiştim. İnternette hazır web site diye arattığımda karşıma çıkan ilk sonuçlardan biri wix.com du. Sitedeki şablonlar adeta beni büyülemişti. Bir süre sanki PowerPoint'te sunum hazırlar gibi ücretsiz bir hesap açarak sitemizi oluşturdum. Daha sonrasında ise 1 yıllık premium paket alarak sitemizi kullanıma açtım. Fakat o sürenin o yarısı dahi dolmadan internette web site yapma üzerinde edindiğim bilgiler sonucu, gereğinden fazla para ödediğimi ve bir site yapmanın bu kadar maliyetli olmadığını gördüm.

Şimdi ise wordpress kullanıyorum. Hosting için de para ödemiyorum. Ücretsiz hosting diye aratırsan eminim bulursun. Benim kullandığım ise Hostinger Şunu da belirtmek isterim ki html, php, css gibi herhangi bir programlama dili bilmiyorum. Bu yazıda vurgulamak istediğim düşünce özellikle piyasadaki hazır web tasarım firmalarına yıllık tasarım ücretleri ödemektense Wordpress ile site yapmayı , kurulumunu vs öğrenir ve siteni ücretsiz tema ile oluşturursan, öğrenme sürecin boyunca gereksiz masraftan kaçınır daha sonraki profesyonel hedeflerin için doğru yere doğru şekilde para harcarsın.

Bugün hazır web tasarım firmalarının sana verdiği yönetim panelinin Wordpress'inkinden çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Firmanızın bilgilerini, resimlerini, tüm içeriklerini sana girdirerek siteyi zaten sana yaptırıyorlar. Üstüne üstlük yıllık tasarım ücreti istiyorlar. Kısacası kira öder gibi yıllık tasarım ücreti ödemektense, ücretsiz bir Wordpress teması ile başla, tapulu ev gibi kullan. Belki ileri de ücretli bir tema alırsın bir kez para ödersin. Daha sonra ücretsiz hosting ile birleştir. Yıllık 150-200-250 lira ücretlerden sadece alan adı ücreti 20 liraya kadar masrafları düşürebilirsin.

Amacım herhangi bir web servisinin tanıtımını veya eleştirisini yapmak değildir. Merak edenler için babam için yaptığım sitenin adresi;

Şekerci Kumaş - Oto Tavan Kumaşı

Son düzenleyen: Moderatör:
Wix kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Neden mi ? Wixin görselliği çok güzel. Çok profesyonel bir altyapısı var. Kullanıcıya da çok güzel hitap ediyor. Dakikalar içinde sürükle bırak yaparak, kodu bildim tasarımın t'sini bilmeden harikalar yaratıyorsunuz falan filan.

Gelelim eksilerine.

1) Wixde bir site yaptığınızda ücret ödemezseniz sağdan soldan reklam fışkırıyor.
2) Yine ücretsiz planları seçtiğinizde "sitem.com" şeklinde satın aldığınız bir domaini wixdeki sitenize bağlayamıyorsunuz. İlla ki wixin abidik gubidik sitem.bedavawix.com tarzında domainlerini kullanmaya mahkumsunuz.
3) Diyelim ki paraya kıyıp premium satın alacaksınız. Reklamsız ve domain bağlayabileceğiniz en ucuz premium paketi aylık 23 TL. 1 sene boyunca alsanız 17,5 TL'ye düşüyor aylık rakam. Bu da 1 sene için 210 TL yapar.
4) Siteniz flash site olacağı için google'da doğru düzgün indexlenmeyecek.
5) 210 TL verseniz bile sınırlı web alanı, sınırlı trafik vesaire ile yetinmek zorundasınız.

Tüm bunların yerine 210 TL'ye biraz daha ekleyip 300-400 TL arasına arayüz çizimi + html/css dökümü + wordpress entegresi şeklinde anahtar teslim sıfırdan profesyonel bir web sitesi yaptırabilirsiniz. Bu işi yapacak olan sürüyle freelance web developer var internette.

Bunun yerine ilk başta wordpress kullanmayı deneyin. Ücretli, ücretsiz 100lerce tema, yine 100lerce eklentisi var. Wordpress kullanmayı öğrenmek Wix kullanmaktan çok da zor değil ayrıca. 1-2 haftada işi çözersiniz. Ayrıca illa 300-400 TL verip de sıfırdan psd çizdirip wordpress'e giydirmenize de gerek yok. İnternette 50 - 100 TL'ye yerli yabancı bir sürü profesyonel, responsive temalar var. Sizin yapacağınız işe mutlaka gidecek bir tema bulursunuz. Hosting ve domain masrafları da yıllık yaklaşık 50-100 TL ye gelse, yine wixe vereceğiniz paranın neredeyse yarısına bu işi halledebilirsiniz.

Arkadaşlar güzel açıklamış ama okumadım hepsini. Weebly, Wix tarzı siteler kullanıyorsanız ve para yatırmıyorsanız sitem.bedavawix.com, bilmemne.weebly.com gibi URL'ler kullanacaksın. Ha ben deneme amaçlı Wordpress basacağım diyorsanız hostinger öneririm. Benim halihazırda deneme amaçlı kurduğum WP'ler var mesela.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, güvenebilirsin sürükle bırak yöntemi ile hiç uğraşmadan siteni oluşturabilirsin. Ancak eğer premium alacaksanız paraya kıyacaksınız.

Sürekle bırak ile (visual composer) tasarlanmış wordpress temaları öneririm. İstediğin gibi kişiselleştirebilir, geliştirebilir, yıllık ücret vs ödemez dilediğin gibi kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı