Wmp 13.0 (hayali tasarım)

YAZIYI OKUMAYACAK OLANLARA KISA AÇIKLAMA: İlk görseller beta çalışmalardır, sadece WMP 12.0'ı Win 11 tasarımsal çizgisine yaklaştırmak istedim. Tasarımı kökten değiştireceğim. Bunun için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Merhaba, hepimiz uzun yıllar Windows Media Player kullandık. Ancak bazı sebeplerden ötürü Wmp'nin geliştirilmesi 2013 yılında durduruldu. Ms alternatif uygulamalar geliştiriyor ama bence bunlar Wmp'nin yerini tutmuyor. Wmp 12.0 ise artık çağdışı kalıyor. Kafamda bir wmp 13.0 tasarımı vardı uzun yıllardır. Bu uygulama yayınlansa günümüzde nasıl olurdu diye düşünüyordum. Amatör bir biçimde wmp 13.0 yayınlanacak olsaydı olabilecek olası değişiklikleri hayali tasarımlar ile size yansıtmak ve fikirlerinizi duymak istiyorum. Feedbackler ile güzel bir tasarım ortaya çıkarabileceğimi düşünüyorum. Microsoft'un Windows 11'de kullandığı tasarımsal çizgilerden şaşmayacağım. Tek amacım wmp 12.0'ı Windows 11'e entegre bir uygulama hale getirebilmek. En azından hayal gücümüzü kullanarak görsel bir tasarım ile ortaya güzel bir şeyler çıkarabiliriz. İlerlemeleri görseller ile tanıtacağım. Üç aşamalı bir gelişim süreci düşünüyorum. İlk aşamada beta süreci olacak, akabinde release Preview sürümünü tanıtacağım. En son hep birlikte final sürümünü göreceğiz. Uygulama ile ilgili Spotify, Deezer, YouTube entegrasyonu, modern butonlar, modern bir tasarım, açık ve koyu modlar gibi çalışmalarım olacak. Wmp'yi gelişmiş bir Windows Media Center'a çevirmeye çalışacağım. Tasarımı wmp 12.0 üzerine inşa edeceğim.
Öncelikle karşınızda en son 2013'te güncellenmiş Windows Media Player 12.0,

Resim4.png


İşte karşınızda modern Media Player'a giden yolda ilk beta. Windows Media Player 13.0 beta 1,

Screenshot_2.png


Sürüm notları,

- Windows 11 ile yayınlanan Media Player uygulamasında yer almakta olan oynatma butonları wmp 13.0'a entegre edildi.
- Bottom Bar'da yer alan ve Windows Vista-7 tasarımını sürdüren ileri ve geri butonları Windows 11 tasarımına uyarlandı.
- Wmp 12.0'da yer alan arama butonu modern bir tasarım ile güncellendi ve sol üst köşeye alındı.

Not: Ciddi değişiklikler için daha profesyonel bir tasarım çalışması yapacağım. Şimdilik kafamdaki en temel değişiklikleri beta 1 sürümünde göstermek istedim. Çok yakında beta 2 ile değişikliklere kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Gelen eleştiriler üzerine sürprizlerimden ilkini paylaşmak istedim,

Beta 1.01

Beta 1.png


Sürüm notları,

Arama butonu sağa kaydırıldı ve arama butonuna Spotify ve Deezer desteği eklendi. Yeni WMP'ye Spotify veya Deezer üyeliklerinizi bağladığınızda arama butonundan istediğiniz şarkıya ulaşabileceksiniz. Yeni sürprizler yolda.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı