Word'de Kalanlı Bölme Simgesi Nasıl Yapılır?

Makaleler
6
Yer
İstanbul
Ödevim için Office'te denklem aracını kullanmamı söyleyen, ama nasıl kullanılacağını söylemeyen ve öğretmeyen bir hocam var. Denklem aracını ne kadar karıştırsam da bulamadım. Aramadığım bir ton şey var ama kalanlı bölme yok. Mürekkep denklem aracı ile de yapamadım. Uzun bölmeyi düşündüm ama onu da bulamadım. Binary dönüşümünü göstermemizi istiyor, uzun bölme ile nasıl yapılıyor bilmiyorum.

Zamanında benim de böyle bir ödevim vardı. Aynı şekilde Word'den istediler. Ben de senin gibi arayıp bulamamıştım ve yazmak yerine bunun gibi örnek resimler kullandım. Benim hoca kabul etmişti. Eğer istemiyorsa da nasıl yapılacağını öğretsin, öyle istesin.

Desimalden Binary'e çevirme ise ve kabul ediyorsa bölmeyle yapmayıp basit yolla da sonucu gösterebilirsin.

decimal-to-binary.png

Son düzenleme:
Biraz hileye kaçmak gibi olacak ama en son seçenek olarak düz çizgileri uygunca yerleştirerek ve textboxlara ilgili sayıları yazarak biraz uğraşırsan istediğine benzer bir şey çıkabileceğini düşünüyorum.

Biraz hileye kaçmak gibi olacak ama en son seçenek olarak düz çizgileri uygunca yerleştirerek ve textboxlara ilgili sayıları yazarak biraz uğraşırsan istediğine benzer bir şey çıkabileceğini düşünüyorum.
Denedim. Kayıyorlar, aynı hizada olmuyor.
Ekle, şekiller kısmında çizgi çizilebiliyor. Oturup çiziyorsunuz bir güzel.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı