Word'de Sayfa Sayısı Verme

TheMerovingian

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Currency Trader
Arkadaşlar iyi akşamlar,

Elimde 6 sayfalık bir Word belgesi şeklinde hazırladığım ödevim var, yapmak istediğim ise buna sayfa sayısı vermek, lakin sayfa sayılarını birince ve altıncı sayfaya vermek istemiyorum çünkü birinci sayfa ödevimin kapağını, altınca sayfa ise ödevimin kaynakça kısmını içermekte. Kapak kısmına sayfa sayısı vermeden ikinci sayfadan sayfa sayısı vermeyi başarabildim fakat son sayfadaki sayfa sayısını ne yapım ne ettiysem kaldıramadım. Kaldırdığımda iki ve dördüncü sayfaların sayfa sayıları da silinmekte. Bunu nasıl yapabilirim?

Numara vermek istemediğiniz sayfa 6. sayfa değil mi? 5. sayfada iken Düzen-Kesmeler-Sonraki sayfa seçeneğini kullanıp dener misiniz?
Numara vermek istemediğim sayfalar ilk ve son sayfalar, dediğiniz şekilde ilk sayfada da numara olmayacaksa hemen deneyeyim? Yani istediğim şey numara vermeye ikinci sayfadan başlaması ve numara verme işleminin beşinci sayfada son bulması (beşinci sayfaya da numara verecek şekilde tabii ki).

Numara vermek istemediğim sayfalar ilk ve son sayfalar, dediğiniz şekilde ilk sayfada da numara olmayacaksa hemen deneyeyim? Yani istediğim şey numara vermeye ikinci sayfadan başlaması ve numara verme işleminin beşinci sayfada son bulması.​
Kapak sayfası yani 1. sayfadaki numarayı kaldırdığınız için o konu hakkında yorum yapmamıştım.
İlk sayfada altbilgi bölümünde iken "Üst Bilgi ve Alt Bilgi" sekmesinde "İlk Sayfada Farklı" çentiğini işaretlerseniz ilk sayfa boş kalır.​

1589046656960.png

Sayfa numarasını biçimlendirin ekranında da başlangıcı "0" olarak yazın.
1589046736212.png

Kapak sayfası yani 1. sayfadaki numarayı kaldırdığınız için o konu hakkında yorum yapmamıştım.
İlk sayfada altbilgi bölümünde iken "Üst Bilgi ve Alt Bilgi" sekmesinde "İlk Sayfada Farklı" çentiğini işaretlerseniz ilk sayfa boş kalır.​

Eki Görüntüle 558084
Sayfa numarasını biçimlendirin ekranında da başlangıcı "0" olarak yazın.
Eki Görüntüle 558086
Dediğiniz şekilde ilk sayfadaki sayfa sayısını yok edip sayfa sayısını verme işlemini ikinci sayfadan başlatmış oldum ama maalesef ne yaptıysam son sayfaya sayfa sayısı vermeye devam ediyor. Verileni sildiğimde 2-3-4 ve 5. sayfalardaki sayfa sayıları da siliniyor...

Dediğiniz şekilde ilk sayfadaki sayfa sayısını yok edip sayfa sayısını verme işlemini ikinci sayfadan başlatmış oldum ama maalesef ne yaptıysam son sayfaya sayfa sayısı vermeye devam ediyor. Verileni sildiğimde 2-3-4 ve 5. sayfalardaki sayfa sayıları da siliniyor...
Numara vermek istemediğiniz sayfa 6. sayfa değil mi? 5. sayfada iken Düzen-Kesmeler-Sonraki sayfa seçeneğini kullanıp dener misiniz?
Şimdi, normal bir şekilde sayfa numarasını eklediniz. Tüm sayfalarda numara var.​
"İlk Sayfada Farklı" seçeneğini işaretleyerek 1. sayfadaki numarayı kaldırmış oldunuz.​
2,3,4,5 ve 6. sayfalarda halen numara var.​
2. sayfadaki sayfa numarası "1" olarak başlaması için "sayfa numarasını biçimlendir" ekranında da başlangıcı "0" olarak yazdığınızda 2. sayfanın sayfa numarası "1" olacak.​
Bu aşamada ilk sayfanızda sayfa numarası yok ve 2. sayfadan itibaren sayfa numaralı verilmeye başladı.​
Şimdi siz 6. sayfadaki numarayı kaldırmak istiyorsunuz. Bunun için;​
İmleç 5. Sayfanızın sonunda iken Düzen-Kesmeler-Sonraki sayfa seçeneğini kullanıp 6. sayfanın numarasını kaldırmış olacaksınız.​
1589048013677.png
--​
Ya anlatımda bir hususu kaçırıyorum yada siz uygulamada bir eksik işlem yapıyorsunuz. Çünkü şuan bende anlattığım işlemleri yapınca istediğiniz gibi sayfa numaraları veriliyor. Belge içeriğiniz çok önemli değilse ekleyin buraya. Düzenleyip tekrar yükleyeyim.​

Şimdi, normal bir şekilde sayfa numarasını eklediniz. Tüm sayfalarda numara var.​
"İlk Sayfada Farklı" seçeneğini işaretleyerek 1. sayfadaki numarayı kaldırmış oldunuz.​
2,3,4,5 ve 6. sayfalarda halen numara var.​
2. sayfadaki sayfa numarası "1" olarak başlaması için "sayfa numarasını biçimlendir" ekranında da başlangıcı "0" olarak yazdığınızda 2. sayfanın sayfa numarası "1" olacak.​
Bu aşamada ilk sayfanızda sayfa numarası yok ve 2. sayfadan itibaren sayfa numaralı verilmeye başladı.​
Şimdi siz 6. sayfadaki numarayı kaldırmak istiyorsunuz. Bunun için;​
İmleç 5. Sayfanızın sonunda iken Düzen-Kesmeler-Sonraki sayfa seçeneğini kullanıp 6. sayfanın numarasını kaldırmış olacaksınız.​
--​
Ya anlatımda bir hususu kaçırıyorum yada siz uygulamada bir eksik işlem yapıyorsunuz. Çünkü şuan bende anlattığım işlemleri yapınca istediğiniz gibi sayfa numaraları veriliyor. Belge içeriğiniz çok önemli değilse ekleyin buraya. Düzenleyip tekrar yükleyeyim.​
"Şimdi siz 6. sayfadaki numarayı kaldırmak istiyorsunuz. Bunun için;
İmleç 5. Sayfanızın sonunda iken Düzen-Kesmeler-Sonraki sayfa seçeneğini kullanıp 6. sayfanın numarasını kaldırmış olacaksınız." bu cümlenize kadar gerçekten her şey dediğiniz gibi işliyor, belge içeriğim maalesef önemli, beşinci sayfamın sonundayken dediğiniz işlemi yapıyorum ama son sayfadaki sayfa sayısı yine gitmiyor, silmeye çalıştığımda ise yine diğer sayfa sayılarını da beraberinde götürüyor. Dediklerini tam sıra ile yaptım ama dediğim gibi son aşama sadece dediğiniz şekilde gerçekleşmemekte.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı