Wordpress mi Blogger mı?

Hayır hocam torpil geçilmiyor.
wordfress.png

Blogger'da bunlar varken WP'nin ücretlisin'de bile yok.
Yoksa bu üyelikler başka bir şey mi?
Alan adını godaddy ile alırım ilerde eğer alırsam.

Peki ilk etapta .wordpress.com kullanıyorum. Okuyucum da oldu. .com'a bağlamak zor olur mu?

Çok önemli özellikler mi bunlar?
Hayır hocam bağlamak zor olmaz aksine bu devirde çok kolay bir işlem.

WordPress ve Blogger farklı şeyler. WordPress, kendi sunucuna kurabileceğin bir yazılım. Blogger ise Google´ın blog hosting servisi.

Blogger´ı seçince altyapı sorunun olmuyor ve sunucu kurulumu vs. gibi teknik işlerle uğraşmıyorsun haliyle ancak Google´ın hizmet şartlarına uymak zorundasın.

WordPress´i seçersen kendin bir domain, hosting, sunucu vs. kurmak ve/veya bu hizmeti sunan yerlerden parayla satın almak/kiralamak zorundasın. Blog sitenin ipleri biraz daha senin elinde olur belki ama sunucu kurulumu vs. gibi işlerle uğraşmak zorunda kalırsın.

Bir de Blogger´a benzeyen WordPress.com var. O da ücretsiz (ücretli paketler de var) ama Google´ın Blogger´ına göre biraz daha kısıtlı özelliklere sahip. Benzer şekilde WordPress.com´un hizmet şartlarına uymak zorundasın ancak sunucu kurulumu vs. gibi teknik işlerle uğraşmamış olursun.

WordPress ve Blogger farklı şeyler. WordPress, kendi sunucuna kurabileceğin bir yazılım. Blogger ise Google´ın blog hosting servisi.

Blogger´ı seçince altyapı sorunun olmuyor ve sunucu kurulumu vs. gibi teknik işlerle uğraşmıyorsun haliyle ancak Google´ın hizmet şartlarına uymak zorundasın.

WordPress´i seçersen kendin bir domain, hosting, sunucu vs. kurmak ve/veya bu hizmeti sunan yerlerden parayla satın almak/kiralamak zorundasın. Blog sitenin ipleri biraz daha senin elinde olur belki ama sunucu kurulumu vs. gibi işlerle uğraşmak zorunda kalırsın.

Bir de Blogger´a benzeyen WordPress.com var. O da ücretsiz (ücretli paketler de var) ama Google´ın Blogger´ına göre biraz daha kısıtlı özelliklere sahip. Benzer şekilde WordPress.com´un hizmet şartlarına uymak zorundasın ancak sunucu kurulumu vs. gibi teknik işlerle uğraşmamış olursun.
Allah'ım bir işim de kolay gitsin.

Wordpress ile wordpress.com farklı şeyler heralde.
.org ile indiriliyor.
Peki indirilen wp ile sunucu kurmak zor mu? .wordpess.com alabilir miyim bedavadan?

@Jacques Lacan

Evet, WordPress ile WordPress.com farklı şeyler.

WordPress ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. Bir yazılımdır. Bu yazılımı indirip kendi sitene kurabilirsin. Zor mu? Webmasterlık hakkında temel bilgileri olan herkes yapabilir. Uzman olmak gerekmez. Eğer hiçbir şey bilmiyorsa kuracak kişi maalesef yapamaz. Önce temel kavramları ve neyin nasıl yapılacağının öğrenilmesi lazım.

WordPress.com ise tıpkı Blogger gibi bir servistir. WordPress.com´da ücretsiz ve ücretli paketler de var. Eğer ücretsiz paket işini karşılıyorsa evet, kendi blog siteni buradan kurabilirsin.

WordPress.com ise tıpkı Blogger gibi bir servistir. WordPress.com´da ücretsiz ve ücretli paketler de var. Eğer ücretsiz paket işini karşılıyorsa evet, kendi blog siteni buradan kurabilirsin.
Wordpress.com'da ücretsiz paketi açtım diyelim.
Sonra godaddy'den .com aldım ve bağladım diyelim.
WP'ye para ödemedim.
WP'nin premiumu o zaman açılıyor mu?

GoDaddy´den satın aldığın alan adıyla WordPress.com´daki premium özellikler açılmaz. WordPress.com´un ücretli özelliklerini kullanmak istiyorsan onun ücretli paketlerini parayla satın alman lazım.
O zaman benim .org dosyalarını indirip godaddy'e bağlamam lazım değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı