WordPress'ten alınan domain ana domain olarak kullanılamıyor mu?

Yok hocam, domaini bayağı ucuza aldım o yüzden bırakmak istemem şu an. Dediğiniz gibi NS bilgilerini girerim. Hosting farklı olur, domain ise WordPress'ten alınmış olur. Bu sayede aldığım domain ana domain olup yönlendirme yapmamış olur değil mi?

Bir de hosting öneriniz var mıdır?
Wordpress'ten domain almak diye bir kavram yok hocam. Kavramların üstünden geçelim.

Domain : Alanadı, yani bir ip adresini tanımlayan isim. Tarayıcıdan aradığınızda ilgili ip'ye yönlendirilmenizi sağlayan ad aslında.

Hosting : Bir web sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan resimler, kodlar vs. içeriğin barındığı bölünmüş server parçası. Her hosting kendine ait ip adresi barındırır. O ip adresini girdiğinizde o Hostingdeki dosyalara erişirsiniz. O dosyalar, web tarayıcıların okuyacağı kodlama dilinde hazırlandıysa, web sitesi olarak bildimiz arayüzle karşılaşırız.

Wordpress : PHP ile yazılmış içerik yönetim sistemi. Bir projeyi farklı dillerle sıfırdan kodlayabilirsiniz ama Wordpress açık kaynak kodlu, bolca tema eklenti vs. seçeneği olan, güvenlik alt yapısı gelişmiş hazır kod yapısı diyebiliriz.

Sizin ihtiyacınız bir hositng alıp içerisinde Wordpress denen yazılımını kurmanız. Ardından domaini bu Hosting'e yönlendirip, hosting içerisine kurduğunuz yazılıma erişmiş olacaksınız.

Wordpress'ten domain almak diye bir kavram yok hocam. Kavramların üstünden geçelim.

Domain : Alanadı, yani bir ip adresini tanımlayan isim. Tarayıcıdan aradığınızda ilgili ip'ye yönlendirilmenizi sağlayan ad aslında.

Hosting : Bir web sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan resimler, kodlar vs. içeriğin barındığı bölünmüş server parçası. Her hosting kendine ait ip adresi barındırır. O ip adresini girdiğinizde o Hostingdeki dosyalara erişirsiniz. O dosyalar, web tarayıcıların okuyacağı kodlama dilinde hazırlandıysa, web sitesi olarak bildimiz arayüzle karşılaşırız.

Wordpress : PHP ile yazılmış içerik yönetim sistemi. Bir projeyi farklı dillerle sıfırdan kodlayabilirsiniz ama Wordpress açık kaynak kodlu, bolca tema eklenti vs. seçeneği olan, güvenlik alt yapısı gelişmiş hazır kod yapısı diyebiliriz.

Sizin ihtiyacınız bir hositng alıp içerisinde Wordpress denen yazılımını kurmanız. Ardından domaini bu Hosting'e yönlendirip, hosting içerisine kurduğunuz yazılıma erişmiş olacaksınız.

Anladım, bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Sonuç olarak bir hosting hizmeti satın aldığımda; ornekad.wordpress.com olan domain yerine, WordPress üzerinden satın almış olduğum ornekad.com alan adını NS ile hosting'e yönlendirip, onu kullanabilecek miyim? Tarayıcı çubuğuna ornekad.com girdiğimde tekrardan ornekad.wordpress.com'a yönlendirmeyecek değil mi? Öğrenmek istediğim şey temelde bu aslında. Biraz kıtım bu konularda uğraştırıyorum, kusura bakmayın.

Anladım, bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Sonuç olarak bir hosting hizmeti satın aldığımda; ornekad.wordpress.com olan domain yerine, WordPress üzerinden satın almış olduğum ornekad.com alan adını NS ile hosting'e yönlendirip, onu kullanabilecek miyim? Tarayıcı çubuğuna ornekad.com girdiğimde tekrardan ornekad.wordpress.com'a yönlendirmeyecek değil mi? Öğrenmek istediğim şey temelde bu aslında. Biraz kıtım bu konularda uğraştırıyorum, kusura bakmayın.
Eğer ki Wordpress.com'a girip, üyelik oluşturup bir site oluşturursanız, size ornekad.wordpress.com olarak ücretsiz bir alan adı sağlar ve kendi sunucusundan size ücretsiz hosting sağlamış olur. Wordpress aslında yalnızca bir yazılım fakat geniş bir kullanıcı kitlesi olduğu için böyle bir hizmette sunuyorlar.

Siz farklı bir firmadan hosting kiraladığınızda, içerisine hangi yazılımı kurarsanız kurun sahip olduğunuz bir alanadıyla kullanabilirsiniz. İçerisinde Wordpress kurmanızda da bu durum değişmez.

Wordpress.com'dan kurulum yaptığınızda aslında bir hosting almış oluyorsunuz ve bu hizmet ücretsiz. Fakat bu hosting, dahili olarak Wordpress yazılımı kurulu olarak geliyor ve başka bir seçenek te sunmuyor. Yani tümüyle kısıtlı bir hosting. Siz farklı bir hosting sağlayıcısından bir hosting paketi satın aldığınızda tamamen özgür bir hosting satın almış oluyorsunuz. içerisine, ücretsiz bir yazılım olan Wordpress'i kurduğunuzda hiç bir kısıtı olmayan, kendi alanadınızla kullanabildiğiniz bir wordpress hosting'e sahip oluyorsunuz. Bir hosting sağlayıcısından hosting aldıysanız (örneğin Godaddy) bunun içerisine Wordpress dışında yazılımlar da kurabilirsiniz. Wordpress burada bir tercih yalnızca. Ama bolca tema seçeneği olan, güvenlik seviyesi yüksek, temaları dışında yazılım alt yapısı olarak ücretsiz bir seçeneğe sahip olmuş oluyorsunuz Wordpress ile.

Takıldığınız başka konular varsa sorabilirsiniz hocam. Sorun yok. Umarım anlatabilmişimdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı