TridentKng
Decipat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
- Meslek
- öğrenci
Anlama ve bilgi konusunda sıkıntısı olan sensin. Üniversite mezunu insanlara daha lise mezunu bile değilken bilmediğin bir sistemi biliyormuş gibi anlatmaya çalışıyorsun. Bilgileri ücretsiz şekilde edinmiş olabilirsin ama YouTuber'ların reklam gelirleri olduğunu unutuyorsun sanırım. Sosyal medyada görüştüğün kişiler de ya seninle makara geçiyor ya üfürüyor ya da sen onların anlattıklarını da anlayamıyorsundur, o kadarını bilemiyorum. Almanya'da mı nerede yaşıyorsan orada sürün demenden nasıl hastalıklı bir zihniyete sahip olduğunu belli etmiş oldun zaten.
Şunu da unutma, eğer bir insan sana olumsuz şeyler bile anlatıyorsa kendisi için çok değerli bir şey olan vaktini sana harcıyor. Burada çemkireceğine söz dinleyip biraz daha derinlemesine araştırma yap.
Dostum zaten senelerdir bu programın varlığından haberdarım ben. Senin üniversite mezunu olmuş olman bir şey değiştirmiyor. Benim sunduğum bilgilere karşı zıt bir şey söyleyemiyorsan yok yasal değil yok yapamazsın yok imkansız deport yersin falan diye devam edeceksen etme lütfen. İnternetten izelediğim 10 kanal varsa 10'u da dediklerimle benzer şeyi söylüyor sosyal medyadan kimle konuştuysam bu yolu tercih etmiş ama gelmişsiniz burada 2-3 hesap sürekli yapamazsın edemezsin gibi umutsuzluk aşılayan cümleler kullanıyorsunuz ben şimdi yüzlerce kişinin anlattığını 25 senedir bu işin içerisinde olan şirketlerin söylediğini mi dinleyeyim yoksa gerçek kimliğini bilmediğim 2-3 tane hesabın yazdıklarını mı dinleyeyim sen karar ver bakalım? Yasal değil biliyorum ki Türkiye'de yaşayıp Amerikan vatandaşı evlilik harici olman imkansıza yakın zaten üniversite mezunu olunca staj yapmaya bile gitsen bu oran çok düşük risk alıyorum deport edilebilirim ama edilmezsem Amerikan vatandaşı olur torunlarıma böyle bir miras bırakırım. Riski alan bensem bu hayatta deneyim elde edebilmek ve iz bırakabilmek için alıyorum. Risk almayıp evde oturup köle gibi 4 sene üniversite bitmesini bekleyip sonra da 1 milyon liraya yakın paramı bir şirkete teslim edip üstüne de 1 sene bana sponsorlu iş bulmasını bekleyemem hayat benim için o kadar uzun değil. Risk alırsam 19'lu yaşlarımda Amerikan vatandaşı olmuş olacağım risk almazsam Türkiye'de memur olup tek başıma bu ülkede sürüneceğim. Almanya'dan yazması kolay. Bu ülkede benim yaşıtlarımın yaşadığı hayatı gençliğinde sen yaşasan bu Türk gençlerinin nasıl bir psikolojide olduğunu o zaman anlardın. Hani diyorsun ya daha lise mezunu bile değilsin nereden bileceksin diye sende Almanya'da yaşıyorsun Türkiye'de değil benim ne yaşadığımı sen nereden bileceksin? Belki de sadece ailemden uzaklaşmak ve çevremden kurtulmak için ülke değiştirip yeni bir hayata atılmak istiyorum. Kimin nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu bilmeden yorum yapma rica ediyorum senden.