Workstation sistem toplama

Friendzone

Decapat
Herkese selamlar,
Arkadaşlar babam harita teknisyeni ve buna uygun programlarla çizimler yapıyor. Kendisine yeni bir sistem bakıyoruz. Bazıları 3D grafik kartlı workstationlar baktım ancak siz de tahmin edersiniz ki fiyatları yüksek açıkçası bu tarz bilgisayar sistemleri çok anladığım konular değil. O yüzden ki çok detaya girmeden aklımdaki soruyu sizlere yöneltmek istiyorum. Ben kendisine parçalar bakarken workstationdaki işlemciler ile kendi kullandığım Ryzen 5 2600 işlemciyi kıyasladım, R5 daha verimli gözüktü sonra aklıma acaba R5'li bir sistem kurup kuramayacağım fikri takıldı. Ancak bu sistemlerde 3D kartları takabiliyor muyuz? Takıyorsak dikkat etmemiz gereken hususlar var mıdır? Ayrıca workstation ile olası farkları nelerdir? Örnek olarak kullanmak istediği ekran kartının modeli: PNY Quadro P620 DP 2 GB 128BIT GDDR5 16X.
Danıştığım husus belki basittir belki de anlamsızdır ama sizlerin de anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum, insanın ailesinden birine bir şey alırken üç kere düşünmesi gerekiyor ki ileride başına kakılmasın :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı