World of Warcraft için bilgisayarımda neyi yükseltmeliyim?

İşletim sistemi
Windows 10

Alphines

Kilopat
Katılım
4 Mart 2016
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

2 sene önce, Ryzen 7 2700X işlemcisine biraz kanıp bir siteden Fiyat/Performans sınıfı denebilecek bilgisayarımı aldım. Çoğunlukla World of Warcraft oynuyorum. Driver ve BIOS güncellemelerini yeni yaptım. Orijinal Windows 10 Pro lisansı ile işletim sistemini de güncel tutuyorum. OC hiç yapmadım ve işlemciyi kendi frekansında kullanıyorum.

Bilgisayarımda aldıktan sonra 2 tanesi arıza kaynaklı toplam 3 değişiklik yaptım. Onlar aşağıdadır.

1. değişim: Bilgisayarımı ilk aldığım dönemde içerisinde gelen Adata SU650 240GB SSD boştayken bile 50-55 dereceleri görüp sonrasında çalışmamaya başladı. Bu sebep ile yerine Adata SU630 480GB SSD aldım.

2. değişim: Adata SU630 480GB SSD de aldıktan 1 sene sonra ilk SSD ile aynı sorunları yarattı. Yani Adata SSD ile 2 defa facia yaşadım aslında. Ben de geçen ay Samsung 860 EVO 1TB SSD modeline geçiş yaptım.

3. değişim: Daha önce kullanmış olduğum kasanın (Thermaltake view 27) özellikle sistemi oyunda sistemin ısınmasına ekstra katkısı olduğunu da fark edince, yine geçen ay Xigmatek EN44047 cockpit kasaya geçiş yaptım. Fanları biraz sesli çalışsa da özellikle parça sıcaklığının düşmesine ciddi yardımı oldu.

Yaşamış olduğum soruna gelecek olursak, oyunda çok fazla kişinin olduğu kalabalık olan yerlerde değil, raid gibi yerlerde, 10-25 kişi arası girdiğimde özellikle herhangi bir kabiliyetin patlamasında anlık (1-1, 5 saniye) donmalar yaşıyorum.

World of Warcraft oynarken daha çok verim alabilmek için sizce bu sistemde hangi parçayı yükseltmeliyim? Ya da yükseltmeli miyim? Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Şu an kullandığım sistem bileşenleri aşağıdadır;

Anakart: Gigabyte B450M S2H.
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X.
RAM: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 2 adet.
Ekran kartı: Sapphire RX590 Nitro+
SSD1: Crucial 240 GB BX500 (Windows ve World of Warcraft bu SSD içerisinde)
SSD2: Samsung 860 EVO.
HDD: WD Blue dahili disk, 1TB, 7200RPM 64MB.
Kasa: Xigmatek cockpıt 4*120mm mesh panel.
Güç kaynağı: Xigmatek X-Power 700 80+ (kasa ile geldi)
 
Bu sistemde WoW gibi eski bir oyunun donma yapabiliceğine inanmıyorum, yazılımsal bir arıza veya ısınma problemi olabilir gerçekten güzel sisteminiz. AAA oyunlar bile oynanır kolayca. MSI Afterburner indirip işlemci, RAM, ekran kartı kullanımını ve sıcaklığını açıp fotoğraf atar mısınız? Acelesi yok oyun ne zaman donarsa özellikle o zaman atarsanız iyi olur bilgisayarda neyin yetmediğini net olarak görürüz böylece onun üzerine bir şeyler yapılır. Hem siz de genel olarak durumlarını takip edersiniz iyi olur oldukça. Hiçbir sıcaklık değeri 80'i geçmemeli sağlıklı bir kullanımda. Alakası yok konu ile ama bu sırada siz de ekran kartınızın ve biosunuzun güncel sürücüde olduğunu kontrol etseniz iyi olur kıyıdan köşeden sebep olabiliyor olabilir ana soruna.
 

Geri
Yukarı