World of Warships gemi önerisi

İkizler

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlarım 3-4 aydır World of Warships oynuyorum fakat gemiler konusunda pek fikrim yok ama genel olarak kruvazör gemilerini oynuyorum ve fransız gemilerini tercih ediyorum. Sizin bildiğiniz daha iyi gemileri önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt gemi adı veremeyeceğim fakat en iyi tür kruvazör. Ben de Japon kruvazörü kullanıyordum. Yeni hesap açıp ağır zırhlı gemi kullanayım dedim pişman oldum. Bir mermi sıkıyorum tekrar dolması için 45 saniye bekliyorum. Hız desen zaten çok yavaş. Canının fazla olması bir şey değiştirmiyor. Mermilerden kaçmak için tepe arkasına gidene kadar iş işten geçmiş oluyor. Bence siz alıştığınız gibi devam edin.

Direkt gemi adı veremeyeceğim fakat en iyi tür kruvazör. Ben de Japon kruvazörü kullanıyordum. Yeni hesap açıp ağır zırhlı gemi kullanayım dedim pişman oldum. Bir mermi sıkıyorum tekrar dolması için 45 saniye bekliyorum. Hız desen zaten çok yavaş. Canının fazla olması bir şey değiştirmiyor. Mermilerden kaçmak için tepe arkasına gidene kadar iş işten geçmiş oluyor. Bence siz alıştığınız gibi devam Teşekkürler dostum.

Direkt gemi adı veremeyeceğim fakat en iyi tür kruvazör. Ben de Japon kruvazörü kullanıyordum. Yeni hesap açıp ağır zırhlı gemi kullanayım dedim pişman oldum. Bir mermi sıkıyorum tekrar dolması için 45 saniye bekliyorum. Hız desen zaten çok yavaş. Canının fazla olması bir şey değiştirmiyor. Mermilerden kaçmak için tepe arkasına gidene kadar iş işten geçmiş oluyor. Bence siz alıştığınız gibi devam edin.
Demek ki köşk atmayı beceremiyon. Ayrıca can basma var. Bir de gerekli buildleri yaparsan o süre ciddi şekilde azalır.

Acemice bir yorum. Zırhlıların ve diğer türlerin nasıl oynandığını bilmiyorsunuz o kadar.

1) Zırhlıların yükleme süresi 45 saniye değil. En yavaşı 36 saniye. Çoğunluğu 28-32 saniye arasında.

2) Taretlerin ve geminin yavaş dönmesi iyi bir planlama gerektiriyor. Zırhlının canı fazla diye uga buga herkesin arasına dalamazsınız. Daha doğrusu hiçbir gemi ile bunu yapamazsınız. Çapraz ateş arasında kalmak ölümcül olur.

3) Her canı fazla olan zırhlı dayanıklı değil. Grosser Kürfürst ile Yamato veya Conquerer arasında fark var. Kürfürst yakın savaşa odaklı daha ağır zırhlı ve köşk atması çok zor bir gemi. Mesela yamato ile bir yan verin, yakın mesafeden ağır kruvazörler bile size köşk çakar. Sadece köşk yeme değil, superstructre gibi önemli zırh bölgeleri de ağır ateş altına ne kadar dayanacağınızı gösterir. Kruvazörlerin saldırılarına karşı daha dayanıklı ve daha dayanıksız gemiler bulunuyor mesela.

4) En iyi gemi diye bir şey yok. Her ağacın kendine has özellikleri var. Mesela Alman zırhlı ağacı daha çok yakın dövüşe uygundur. Daha ağır zırhları, turtleback sayesinde çok zor köşk yemeleri, daha yüksek canları ve efsanevi 2. silahları ile ünlüdür. Ancak uzun mesafede kullanmak işkence çekmenize neden olabilir. Zira mermilerin dağılımı çok fazla.

Mesela japonlar ise daha çok ateş gücüyle ünlü. Daha yüksek kalibre silahları ve orta menzildeki çok iyi dağılma oranıyla iyi bilenin elinde sniper işlevi görebiliyor.

... gibi karşılaştırmalar yapılabilir.

Selamlar dostlarım 3-4 aydır World of Warships oynuyorum fakat gemiler konusunda pek fikrim yok ama genel olarak kruvazör gemilerini oynuyorum ve fransız gemilerini tercih ediyorum. Sizin bildiğiniz daha iyi gemileri önerir misiniz?
Yukarıdaki arkadaşa dediğim gibi. En iyi ağaç diye bir şey yok. Her ağacın kendine özgü özellikleri var. Tabii ki bu ulustan ulusa değişiyor.

Buraya girip gemilere tıklayarak baktığınız geminin özelliklerini, zayıf ve güçlü noktalarını, aynı tierdeki diğer gemilerle karşlaştırmasını görebilirsiniz. Ayrıca öğrenmeniz gereken önemli mekanikler de bulunuyor burada. Örneğin:
Armor Penetration - Global wiki. Wargaming.net (Zırh delme mekanikleri çok önemlidir. Hangi açıdan, hangi mermi türüyle, hangi gemiyle kime zarar verebilirsiniz detaylı bir anlatımı var. Zırh ve ve zırhı delme mekanikleriyle kime ve nasıl ateş edeceğinizi öğrenirsiniz.)
Gunnery and Aiming - Global wiki. Wargaming.net (Nişan alma mekanikleri ile hangi gemilerin hangi mesafede daha etkili olduğunu öğrenebilirsiniz.)
Detection - Global wiki. Wargaming.net (Tespit edilme mekaniklerini bilmek bu mekaniğe dayanarak oynana gemileri anlamanızı sağlar. Oyunda bir çok sis ve ada arkasında gizlenip ateş eden ya da hiç gözükmeden torpido sallayan gemiler var. Bunları oynamıyorsanız bile size nasıl saldıracaklarını öğrenebilirsiniz).
Ammo - Global wiki. Wargaming.net (Mermi çeşitlerini bilmek önemlidir. Özellikle kruvazör kullanıcıları için. Her gemi aynı tip Yüksek Patlayıcı mermiyi kullanmıyor. Zırhlıların Superstructre'sine nasıl zarar vereceğinizi bilmek için önemli.)
.
.
.
Gibi bir çok link bulunuyor. Elbette bunlar dışında hangi gemi ile nasıl oynanır, nasıl taktik yapılır bunları görmek için de oyunu iyi oynayanları izlemek gerekiyor. Ancak maalesef bildiğim kadarıyla türkçe iyi bir yayıncı bulumuyor bu konuda. Yine de yanılıyor olabilirim siz araştırırsınız.

Yani tıpkı diğer karmaşık oyunlar gibi WOWS'ta da öğrenmek için zaman harcamanız gerekiyor. Yukarıdaki attıklarım yalnızca buzdağının görünen kısmı.

Tabii ki bunları bilmeden de oynayabilirsiniz. Başarılı olamazsınız ancak eğelendiğiniz sürece sorun yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı