WPA2 güvenlik seçeneği ile Wi-Fi mesh köprüleme

sakultakim

Kilopat
Katılım
10 Kasım 2016
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kablonet'in vermiş olduğu Infinity 401 modemi kendi odam içerisinde sıkıntısız çalışıyor lakin salon veya mutfakta kablosuz bağlantı kalitesi aşırı derecede düşüyordu. Birkaç haftadır uğraşlarım sonucunda AIR5444 modemim ile wep olarak Wi-Fi mesh yapabildim. Air modemimi salona kurdum ve şu ana kadar sıkıntısız kullanıyorum. Ama içimde WEP yüzünden birçok şüphe var. Güvenlik ile alakalı.

Acaba bu iki modemi wep olarak değil de WPA veya WPA2 olarak kablosuz köprüleyebilir miyim? Mümkün ise nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkür ederim. WPA2 veya WPA olarak köprülemek istediğimde salondaki Air modemimden bağlandığımda internete erişim sağlayamıyorum. Şu an geçici olarak wep Wi-Fi ağlarımı gizledim ve misafir ağı olarak WPA2 Wi-Fi'ler oluşturdum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
selam dostum konuyu baya hortlatıyorum ama infinity 401 ile Air5650TT nasıl kablosuz mesh liyebilirim wep olarak olsada nasıl yapabilirim
Selam.
Öncelikle Airties'in ayarlarından DHCP'yi kapat. İki modeminde kablosuz ağlarda güvenlik türünü WEP olarak seç ve şifrelerini aynı yap. (WEP seçtiğimiz için şifrelerde karakter kullanma sadece sayı gir.)
Daha sonrasında Infinity modemin ayarlarından kablosuz>köprüleme menüsüne ilerle. 2.4 GHz yayını seçip kablosuz köprüleme seçeneğini etkin olarak seç. Airties modemin MAC adresini de Uzak Köprüleme kutucuklarından birisine yazıp kaydet.

Bu adımlardan sonra tekrar Airties'in ayarlarına gir. Kablosuz>Mesh menüsüne ilerle. Karşına çıkan sayfadan Infinity modemin MAC adresini istersen elinle gir, istersen ap bul butonuna tıklayarak otomatik olarak seçim yap. Bu işlemlerin ardından modemler arası kablosuz köprü kurulmuş olacak.
Ek: Cevabı verilmemiş sorunumda da belirttiğim gibi, WEP olarak kullanmak gerçekten şifresiz kullanmakla eşdeğer. Bu yüzden sende benim yaptığım gibi WEP ağlarını gizle ve WPA2 olarak yeni misafir ağları oluştur. Ağları gizlemek her ne kadar kesin çözüm sunmasa da bir adımdır.
 

Geri
Yukarı