Wraith Prism vs Arctic Freezer 34 eSports Duo

Stok soğutucuyla stok değerlerde oyunlarda 60-70 derecelerdeydi.

Benim sıkıntım bende şu anki soğutucuyla stock değerlerde oyunlarda 75-85 derecelerde dolaşıyor ve 85 derecelerden sonra işlemci saat hızını düşürüyor. İşlemcide mi bir sıkıntı var yoksa anakartta mı anlayamıyorum. Arctic Freezer aldıktan sonra sıcaklıklarda çok düşüş olmazsa boşuna 300 lira gibi bir para vermiş olacağım.
2700X ile benim gibi sıcaklıklara ulaşan yorumlar hiç görmedim neyden kaynaklı olduğunu da bilemiyorum.

Ben i9 9900K ile Arctic Freezer 34 eSport Duo kullanıyorum. Fanlar oyundayken 550-650 RPM arasında dönüyor. Sıcaklık 45-53 derece arası seyrediyor. Tabii ki burada kullandığınız macunun kalitesi de önemlidir. Arctic Silver 5 termal macun ile kullanıyorum memnunum.

Bende Arctic Freezer 33 eSports ONE var. Prism'den sonra ortam kat kat sessizleşti. Soğutma performansı bakımından da bir tık daha iyi. 34 DUO ile birkaç derece haricinde çok farkı olmayacaktır. Sıcaklıkların kesin düşer ancak net sayı veremiyorum.

Bende Arctic Freezer 33 eSports ONE var. Prism'den sonra ortam kat kat sessizleşti. Soğutma performansı bakımından da bir tık daha iyi. 34 DUO ile birkaç derece haricinde çok farkı olmayacaktır. Sıcaklıkların kesin düşer ancak net sayı veremiyorum.

Sizin oyunlarda veya yükteyken kaç dereceydi soğutucuyu değiştirdikten sonra kaç derece oldu? Ordan bende kendime bir pay çıkarabilirim.

Arctic freezer 33 esports one var bende.
Ryzen 5 2600 1.2875V 4 GHz de oyunlarda 40-45 derece.
AIDA64 1 saatlik stres testinde 70 derece.

Silikon piyangosu size ciddi vurmuş. Ben 4ghz de stabil çalıştırmak için 1.37v veriyorum 😊
İşlemcim aynı, soğutucum Corsair H110 anca zapt ediyor sıcaklıkları.

Silikon piyangosu size ciddi vurmuş. Ben 4ghz de stabil çalıştırmak için 1.37v veriyorum 😊
İşlemcim aynı, soğutucum Corsair H110 anca zapt ediyor sıcaklıkları.

Bense 2700X ile Core Performance Boost ve Precision Boost Overdrive kapalı şekilde kullanıyorum. 3.7GHz de otomatik voltajda 1.1v gibi voltaj veriyor. Shadow of the Tomb Raider Benchmark testinde 70-85 dereceleri görüyorum. Bana ne demeli :)

Ya aslında bu sıcaklıklarda kullanmanın ne gibi bir zararı olabilir? Sistem hiç kapanmıyor, reset atmıyor. Eğer işlemci için kritik bir durum olsa kendini korumaya almak için sistem kapanmaz mıydı? Bu şekilde kullanmaya devam edersem ne olur?

Ya aslında bu sıcaklıklarda kullanmanın ne gibi bir zararı olabilir? Sistem hiç kapanmıyor, reset atmıyor. Eğer işlemci için kritik bir durum olsa kendini korumaya almak için sistem kapanmaz mıydı? Bu şekilde kullanmaya devam edersem ne olur?
Sıcaklık arttığı için frekans düşüşü yaşıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı