Wraith Prism vs Arctic Freezer 34 eSports Duo

@Enis KELEŞ PUBG denedim zorlar diye ancak pek etkisi olmadı sanırım, 57-53 derece arası takıldı. 10 dakika oynadım. Peek değeri 60 derece oldu, hemen 55'lere geriledi. Genel olarak alttaki gibiydi:

1.png

@Enis KELEŞ PUBG denedim zorlar diye ancak pek etkisi olmadı sanırım, 57-53 derece arası takıldı. 10 dakika oynadım. Peek değeri 60 derece oldu, hemen 55'lere geriledi. Genel olarak alttaki gibiydi:

Eki Görüntüle 500711

Yalnız sizin değerleriniz baya iyi. 4.3GHz de o sıcaklıklarda kalması baya iyi. Yapılan yorumlara göre artık başka bir durum olabileceğinde şüpheleniyorum. Çünkü herkes 4GHz veya üzerinde kullanıp 60-70 derecelerde kullanıyor. Bende 4GHz hıza çıkınca 75-85 dereceleri görüyor.
Alttaki resimde CPB ve PBO kapalı şekilde sabit 3.7GHz ve ortalama 1.1-1.2v voltajda bu değerleri alıyorum.

asddf.jpg

Ayrıca sizin işlemciniz 4.3GHz de 52W tüketiyor gösterirken benim 2700X işlemcinin 3.7GHz de 62W güç tüketmesi nasıl oluyor? İşte şuana kadar yapılan yorumlardan benim işlemcim de yada anakartımda bir sıkıntı olduğunu düşünmeye başlıyorum. PSU için de yetersiz diyemiyorum çünkü Gigabyte G750H.

Wraith Prism içinde çok iyi soğutucu diyorlar ancak stress testi yaptığumda 1 dakika geçmeden 90-95 dereceye çıkıyor. Benim tereddüt ettiğim şey Arctic Freezer soğutucu aldığımda Wraith Prism ile aynı performansı verirse boşuna almış olacağım. Acaba aralarında sıcaklık olarak çok fark olacak mı?
Şöyle direkt söyleyeyim o zaman. Alın, pişman olmazsınız.

2700x ile gelen stok soğutucu malesef bir çok kişide işlemcinin 4.1GHz ve üzeri değerlerde verimli çalıştırmaya yetmiyor. Yeni bir soğutucu ile bir miktar sıcaklık düşüşü mutlaka sağlanacaktır.

2700x işlemciyi, 4.125Mhz frekans değerinde 1.280V vererek stok soğutucu ile stabil bir şekilde kullanıyorum. Daha üstü frekans değerlerine çıktığım vakit anakart 1.4V istiyor ve haliyle ısı miktarı artıyor. Yani referans olarak belirtilen 4.3Mhz frekans değerine ulaşmak için istisnalar hariç çoğunluk kullanıcı için stok soğutucunun değişmesi gerekebiliyor. Ben de önerilen Arctic Duo marka soğutucuyu edinmeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar Ryzen 3600 siparişi verdim OC ile fazla uğraşmayı düşünmüyorum. Wraith Prism çok güzel gözüküyor ancak sesli olduğunu söylüyorlar. Wraith Prism'e 225 TL istiyorlar genelde. Piyasası bu mudur?

Bir de ilave bir 75 TL verip 300 TL civarına RGB'siz ama daha kuvvetli Arctic Freezer 34 Duo mu alayım?

Yine kule tipi rgb li Aerocool Cylon var o da 250 TL civarında.

Yorumlarınız benim için çok önemli, teşekkürler.

Prism soğutucunun çalışma hızını bios üzerinden el ile değiştirebilirsin. Misal, masaüstündeyken %20-30 bandında tutuyorum 700-800RPM dolaylarında ve 50 58 derece sıcaklık değerlerinde geziniyor. Ses ise asgari miktarda oluyor bu sayede. Oyunda ise %70-100 arasında tutuyorum 2600-2800RPM düzeyine çıkıyor ve sıcaklık 70 derecede sabitleniyor. Yani soğutucu ayarlarını sistem serbest haldeyken en düşük seviyeye sabitlersin, yüke girdiği zaman ise en üst seviyeye çıkartırsın. Masraftan kaçınmak için önerilerim bunlar. Ha Arctic Freezer soğutucuyu çoğu kişi öneriyor, ben de bir ara edinmeyi düşünüyorum.

Prism soğutucunun çalışma hızını bios üzerinden el ile değiştirebilirsin. Misal, masaüstündeyken %20-30 bandında tutuyorum 700-800RPM dolaylarında ve 50 58 derece sıcaklık değerlerinde geziniyor. Ses ise asgari miktarda oluyor bu sayede. Oyunda ise %70-100 arasında tutuyorum 2600-2800RPM düzeyine çıkıyor ve sıcaklık 70 derecede sabitleniyor. Yani soğutucu ayarlarını sistem serbest haldeyken en düşük seviyeye sabitlersin, yüke girdiği zaman ise en üst seviyeye çıkartırsın. Masraftan kaçınmak için önerilerim bunlar. Ha Arctic Freezer soğutucuyu çoğu kişi öneriyor, ben de bir ara edinmeyi düşünüyorum.
Benim durumumda Wraith Stealth ile geliyor aldığım işlemci. Yani ben Prism e de bir ücret vermek zorunda kalacağım. 250-300 TL bandında soğutucu lar varken sizce Wraith Prism alınır mı? Ve de ne kadar teklif etmeliyim?

Eğer öyle bir durum varsa hiç düşünmeden Arctic Freezer 34 Duo modeli satın almalısın. Fiyat konusunda bir bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı