Wraith Prism alınır mı?

Suwariba

Centipat
Daha fazla  
Wraith Prism adlı soğutucuyu almayı düşünüyorum ama aklıma takılan birkaç soru var.

42dB ses seviyesi var çok gürültülü diyenleri görmüştüm kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar ses seviyesi hakkında yorum yapabilir mi? Ve eğer fazlaysa bunu nasıl azaltabiliyorum? Sessiz moda falan alma gibi bir şansım oluyor mu?

Anakartım ASUS B450M Dragon, kasam Gamepower warcry ve işlemcim AMD Ryzen 5 3600. bu soğutucuyu alırsam herhangi bir sorun yaşar mıyım? Işıkları veya ses seviyesini kontrol etmekte bir sıkıntı falan olur mu?

Bu soğutucunun montajını nasıl yapacağım?
Daha önce soğutucu montajlamadım. Hazır sistem almıştım montajlı gelmişti. İzlediğim videoların birinde "arka kapağını takıyoruz" demişti galiba orada kafam karışmıştı, yardımcı olursanız sevinirim.

42Db ses seviyesi biraz yüksek. Fakat BIOS üzerinden ayar yapılırsa çok sesli çalışmaz.

Anakart ve işlemci konusunda sıkıntı yok fakat ışıklar için anakartın üzerinde ARGB girişi bulunduğundan emin olmalısın.

Montajı ise çok basit. O arka plaka dediğimiz şey anakartın üzerinde geliyor zaten. Eğer değiştirilmediyse ellemene gerek yok. Montajı stok AM4 braketi ile yapıcaksın. Ayrıca anakart ilk geldiğinde gelen 2 parça plastik ve 4 vida bulunması gerekiyor. AM4 soketinin bazı soğutucular için ihtiyaç duyduğu klipsler bunlar. O plastik parçaları vidalar ile monte ediceksin. Sonrası basit zaten.

42dB ses seviyesi biraz yüksek. Fakat BIOS üzerinden ayar yapılırsa çok sesli çalışmaz.

Anakart ve işlemci konusunda sıkıntı yok fakat ışıklar için anakartın üzerinde ARGB girişi bulunduğundan emin olmalısın.

Montajı ise çok basit. O arka plaka dediğimiz şey anakartın üzerinde geliyor zaten. Eğer değiştirilmediyse ellemene gerek yok. Montajı stok AM4 braketi ile yapacaksın. Ayrıca anakart ilk geldiğinde gelen 2 parça plastik ve 4 vida bulunması gerekiyor. AM4 soketinin bazı soğutucular için ihtiyaç duyduğu klipsler bunlar. O plastik parçaları vidalar ile monte edeceksin. Sonrası basit zaten.

Öncelikle teşekkürler. BIOS üzerinden nasıl ses seviyesini azaltabileceğimi anlatan bir video var mı, veya müsaitseniz anlatabilir misiniz? Dediğiniz parçalar elimde İncehesap'tan aldığım hazır sisteme hiç ellemedim şimdiye kadar o yüzden arka plaka ile uğraşmayacağım anladığım kadarıyla.

Işık konusunda galiba ARGB girişi yok benim anakartta. Bir de sanırım gelen 2 kabloyu birden takmamam lazımmış. USB kabloyu takıp Cooler Master'ın yazılımdan kontrol etmem gerekiyormuş. Bir montaj videosunun yorumunda böyle yazıyordu. Bu USB kablo dedikleri şey soğutucu ile birlikte geliyor ben bunu bu anakartta kullanabiliyor muyum? Yani yazılımdan kontrol etmek istiyorum ışıkları bu imkanım var mı?

Bir de AMD Ryzen 5 3600'ü bu soğutucu ile birlikte CPB ( Core Performance Boost) açık bir şekilde kullanabilir miyim? Şu an Wraith Stealth var ve CPB açık bir şekilde çok ısınıyordu kapatmıştım o yüzden.
Şimdiden teşekkürler.

Wraith Prism ile CPB açık kullanırsın. Wraith Prism şart değilse daha iyi kule tipi soğutucular var onlardan alabilirsin.

Maalesef kasama kule tipi sığmıyor. Kasanın içinden çıkan yükseltme vidaları ile SE 224 XT alıp denedim yine de sığmadı. Sıvı soğutucu almayı düşünüyordum uzun bir süredir ama işlemcim için gereksiz olduğunu ve fiyatlarının gereksiz arttığını görüp vazgeçtim. Kasa temizliği, MX4 termal macun, ekstra 3 adet kasa fanı ve Wraith Prism ile çözmeye karar verdim sıcaklık problemimi.

Ne kadara alacan?

2. el bakıyorum hocam sıfırının fiyatı absürt bir şekilde 1000TL şu an. Keşke Gaming gecesinde 250TL'ye düşerken alsaymışım.

@Suwariba Hocam USB kablo dedikleri anakartın USB çıkış portuna takılıyor. Kasanın önündeki USB lerin takıldığı yer yani. O porttan 2. bir tane varsa takıp kullanabilirsiniz. Sadece USB yi takarsanız yeterli olur. Birde fanın üzerindeki kabloyu CPU FAN çıkışına takıcaksınız.

BIOS dan kontrol etmek için sistem açılırken del e basın. Sonrasın Q_FAN ta da HW_Monitor kısımlarından ayar yapıcaksınız. Asus için Q_FAN yazar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00