Wraith Prism R5 9600X'e uyar mı?

urbanambusher

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Şu an Ryzen 7 3700X işlemci kullanıyorum fakat RTX 3080 Ti'ye darboğaz yaptığı için artık yükseltmek istiyorum.

Ryzen 5 9600X ile değiştireceğim fakat içinden soğutucu çıkmıyormuş, R7 3700X için uyumlu olan Wraith Prism'i R5 9600X'e takabilir miyim? Eğer takamıyorsam uygun fiyatlı soğutucu tavsiyesine açığım.
İyi sosyaller.

AM4 AM5 soğutucular birbirine uyuyor ama Wraith Prism 9600X e yeteceğini düşünmüyorum. 9600X watt olarak düşük ancak yine de sağlam bir kule soğutucu ister.

AM4 ve AM5 soketi aynı soğutucu yapısını destekler. 9600X işlemciyi yakından tanımadığım için soğutma performansı nasıl olacak emin değilim. Ancak Wraith Prism en başarılı stok soğutuculardan birisi olduğu için şans verilebilir. Yetmezse güzel bir çift kule soğutucu sipariş edersin.

AM4 AM5 soğutucular birbirine uyuyor ama Wraith Prism 9600X e yeteceğini düşünmüyorum. 9600X watt olarak düşük ancak yine de sağlam bir kule soğutucu ister.
Anladım, Wraith Prism'i takıp sıcaklığını test etsem bir sorun çıkmaz galiba en azından yetip yetmediğine bakarım olmazsa yeni bir soğutucu alırım. Teşekkürler herkese

AM4 soket bir soğutucunuz kendine ait bir backplate kullanıyorsa aynı Backplate'i yeni AM5'te kullanamazsınız. Anakartla gelen backplate kullanıyorsa Wraith Prism'i kullanman mümkün.

Son düzenleme:
AM4 soket bir soğutucunuz kendine ait bir Backplate kullanıyorsa aynı Backplate'i yeni AM5'te kullanmanız gerek anakartla gelen Backplate'e uymuyor. Wraith Prism'in Backplate'ini kullanman gerekecektir.

AM5 sokette arka plakayı değiştiremezsiniz, soket ile beraber o plaka, kendine ait arka plakası olan AM4 soğutucular AM5'e montajlanamaz yani.

Merhaba,

Şu an Ryzen 7 3700X işlemci kullanıyorum fakat RTX 3080 Ti'ye darboğaz yaptığı için artık yükseltmek istiyorum.

Ryzen 5 9600X ile değiştireceğim fakat içinden soğutucu çıkmıyormuş, R7 3700X için uyumlu olan Wraith Prism'i R5 9600X'e takabilir miyim? Eğer takamıyorsam uygun fiyatlı soğutucu tavsiyesine açığım.
İyi Sosyaller.

Prism mandallı bağlantı olduğu için takılabilir, işlemciyi 65W modunda kullanırsanız tutabilir, 105W ile tutamaz.

AM5 sokette arka plakayı değiştiremezsiniz, soket ile beraber o plaka, kendine ait arka plakası olan AM4 soğutucular AM5'e montajlanamaz yani.

Prism mandallı bağlantı olduğu için takılabilir, işlemciyi 65W modunda kullanırsanız tutabilir, 105W ile tutamaz.

Çok haklısın kendimi ifadeyi bırak yanlış yazmışım. Düzelttim.

Hocam peki Ryzen 5 9600x 3080 Ti'a 3440x1440 çözünürlükte darboğaz yapar mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı