Wraith Spire ve Wraith Stealth soğutucu birleştirilebilir mi?

Katılım
26 Haziran 2014
Mesajlar
112
Yer
Antalya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Ekran kartı
Gigabyte GTX 1080 G1
Anakart
MSI B550-A Pro
İşlemci
Ryzen 5 5600
Herkese iyi sosyaller,
Elimde 1 tane ‘Wraith Spire’ ve 1 tane ‘Wraith Stealth’ stok soğutucu var. Bildiğiniz üzere spire modelinin bloğu daha yüksek ve soğutması daha iyi ancak fanı 5 kanatlı. Öte yandan stealth modelinin soğutması alçak ve fanı 7 kanatlı.
Aklımda tam olarak spire soğutucunun bloğunu alıp stealth modelinin fanını alıp yeni bir soğutucu modeli üretmek vardı. Sonrasında “Yüksek blok soğutma için daha iyi performans veriyorsa ve bu blokların birbirlerinin aynısıyken sadece yükseklikleri farklıysa neden bunları da birleştirip daha yüksek bir kule tipi soğutucu yapmıyorum?” diye düşündüm bu mümkün mü? Herhalde fanı değiştireceğim zaten blokları da birbirine eklemek mantıklı olur mu ve işlemciyle temas eden blok daha yüksek olan mı daha alçak olan mı olmalı sizce ? Bu deneysel fikrim ile ilgili internette bir şey bulamadım ve bir konu açmak istedim.
Şimdiden teşekkürler.
 
Güzel bir aktivite düşünen birini görmek çok hoş. Modelleri biraz inceledim. Yapılmasından ziyade efektif bir etki olup olamayacağına emin olamadım. Elindekilerden en az 1'isi bakır borulu olanlardan olsa, termal aktarım çok daha kolay olabilirmiş. Yine de yapmayı başarırsan paylaşman diğer arkadaşlar için ilham verici olabilir. Birleştirirken mümkün olduğunca lehimlemeni öneririm. Hatta bazı kanallardan, temin edebileceğin bakır levha geçirirsen çok daha iyi olur. Bakır hoparlör kablosu da dolayabilirsin. Amaç hava akışı olan iletken yüzeyi genişletip, olabildiğince termal aktarımı iyi materyal kullanmak.
 

Geri
Yukarı