Wraithesports inceleme yapmadan “Sorun yok” şeklinde dönüş yaptı

ByMalicious

Kilopat
Herkese iyi sosyaller.

Wraithesports (wraithesports.com) ile yaşadığım ilk ve son siparişime dair, firmanın yaklaşımını ve süreci net şekilde yansıttığını düşündüğüm deneyimimi paylaşmak istiyorum.

İlgili firmadan 5 Kasım tarihinde ATK battleaxe Pro gamepad satın aldım. Ürün yaklaşık 2 gün sonra tarafıma teslim edildi. Ancak ürünü kullanmaya başladığım andan itibaren bağlantı problemi yaşadım. Kısa bir araştırma yapıldığında, aynı sorunu yaşayan birçok kişinin forumlarda benzer başlıklar açtığı rahatlıkla görülebilir.

Sorunu wraithesports'a ilettim. Benden video talep ettiler; sorunu net şekilde gösteren, kısa değil uzun süreli ve detaylı bir video kaydı çekip kendilerine gönderdim. Ürünü test edebilmeleri için iade etmemi istediler. Kabul ederek kargo ile gönderdim.

Ürün firmaya ulaştıktan sonra 15 gün boyunca herhangi bir geri dönüş yapılmadı. Kargoyu göndermemden itibaren toplamda yaklaşık 18 gün sonra tarafıma dönüş sağlandı. Yapılan dönüşte üründe sorun olduğu belirtilerek iade veya değişim seçeneği sunuldu. Ben değişim talep ettim.

Gönderilen yeni üründe de aynı modelde, aynı bağlantı problemi yaşandı. Bunun üzerine tekrar uzun süreli video kayıtları aldım. Ana bilgisayarımda kablosuz klavye ve mouse kullandığım için olası sinyal karışıklığını elemek adına, hiçbir çevre birimi takılı olmayan ikinci bir laptopta da test gerçekleştirdim. Sonuç değişmedi; aynı sorun laptopta da devam etti. Videolarda seri numarasını açık şekilde göstererek durumu belgeledim.

İlk incelemede 15 gün sonra dönüş yapan firma, bu sefer ürün kendilerine ulaştıktan yalnızca 2 saat sonra geri dönüş yaparak üründe herhangi bir sorun bulunmadığını bildirdi. Gönderilen teknik servis inceleme formunu incelediğimde, formun en altındaki düzenleme tarihinin 28.11.2025, ürünün teslim alınma ve işleme giriş tarihinin ise 05.12.2025 olduğu görülüyordu. Bu durum, formun önceden hazırlanmış olabileceği izlenimini açıkça oluşturdu.
Bunun üzerine, üründe sorun olduğundan emin olduğumu ve detaylı video kayıtlarını zaten ilettiğimi belirttim. Tarafıma şu yanıt verildi:

“Teknik servis inceleme sürecinde ürününüzde belirtmiş olduğunuz soruna ilişkin tespit adına farklı cihazlar üzerinden de kontroller sağlanmış, ancak teknik servis formunuzda belirtmiş olduğunuz probleme rastlanmamıştır.”

Kararın doğruluğundan emin olabilmek adına, seri numarası görülecek şekilde çekilmiş bir test videosu talep ettim. Buna karşılık verilen yanıt şu şekildeydi:

“Ürününüz özelinde seri numarası görülecek şekilde bir video kaydı mevcut değildir. Video kaydı talep etmeniz halinde ürününüzü kargodan kabul etmeyerek firmamıza iade edilmesini istediğinizi adres ziyareti gerçekleştiren kargo görevlisine iletmeniz yeterli olacaktır.”

Olası bir durumda evde bulunmamam ve kargonun teslim alınma ihtimalini göz önünde bulundurarak şu soruyu yönelttim:

“Benim gönderdiğim videolarda seri numarası açıkça görülüyordu. Gelen ürünü tekrar detaylı video kaydına alıp sorunu göstermem durumunda mağduriyetim ne olacak?”

Buna verilen yanıt ise şu şekilde oldu:

“İnceleme sonucu iletilen karar geçerliliğini korumaktadır. Bu aşamada telafi odaklı herhangi bir aksiyon alınmayacaktır. Ek olarak yaşadığınız sorunun kullandığınız cihaz veya dış etkenlerden kaynaklanıyor olabileceğini önemle paylaşmak isteriz.”

Bu aşamadan sonra gönderilen kargoyu teslim almadım ve ürün geri gitti. Ancak ürün herhangi bir video kaydı alınmadan tarafıma yeniden gönderilmeye çalışıldı. Bunu mail yoluyla ilettiğimde şu yanıt verildi:

“Kargo süreci kaynaklı yaşanan aksaklık nedeniyle üzgünüz. Aras Kargo ile iletişime geçilmiş olup ürününüzün firmamıza yeniden iade edilmesi için işlem başlatılmıştır. Ürün firmamıza ulaştığında video kaydı alınacak ve sizinle paylaşılacaktır.”

Ürün tekrar firmaya ulaştığında önce:

“Ürününüz firmamıza ulaşmış olup talebiniz doğrultusunda video kaydınız gün içerisinde tarafınıza iletilecektir.”

Şeklinde bir mail gönderildi. Ancak yaklaşık 2 saat sonra yeni bir mail daha iletildi:

“Ürününüzde bağlantı kaynaklı bir sorun tespit edilmiş ve ürünün kusurlu olduğuna kanaat getirilmiştir. Onay vermeniz halinde iade işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebiliriz.”

Özetle; daha önce gönderdiğim üründe sağlıklı bir inceleme yapılmadan sürecin geçiştirildiği, konu uzayıp somut şekilde belgelenince ise ürünün kusurlu olduğunun kabul edildiği açıkça ortaya çıkmıştır.

Benzer bir durum yaşayan veya yaşayabilecek kişilere referans olması adına bu deneyimi paylaşmak istedim.

Uzundu ama okudum.

Çalışanların birbirinden haberi yok. Süreç yönetimi iyi değil ve paralel ithal ettikleri bu markaları çok iplemiyorlar. Wraith'in kendi malı dışında olan ithalatçı garantili olarak getirdiği malları almamak lazım. Ürün kendilerinin olunca sorumlulukları mecburi olarak daha yüksek oluyor.

Nasıl cep telefonu alırken ithalatçı garantili ve ucuz görünce risk almamak için kaçıyorsanız bu da aynı.

Wraith'den ürün alıp almamak konusunda kararsızdım, bu değişim iade gibi süreçlerin sancılı olması beni aşırı rahatsız ediyor, geçmiş olsun, farklı markaları tercih edicem.

Birde göz boyayan ürünleri çıkartıp piyasanın üstünde sattıklarını göz önünde bulundurun (içindeki parçaların hepsi aynı yerden geliyor)

Bir de göz boyayan ürünleri çıkartıp piyasanın üstünde sattıklarını göz önünde bulundurun (içindeki parçaların hepsi aynı yerden geliyor)

Yahu konu sahibinin satın aldığı malın fiyatı 3.000 TL

Kendi sitesinde : https://www.atk.store/products/atk-...reless-game-controller?variant=46576833331418

Xbox Kumandası da:

Arada 500 lira fark vererek Microsoft Türkiye garantili ürün alıyorsun hem de Xbox orijinal. Amazon US'de Xbox oriinal kolları 100 dolar. Bizim ülkeye özel bir kıyak var burada Microsoft yapmış.

ATK'yı millet Xbox kolu 100 dolar bu daha ucuz diye gidip falan alıyor 40 dolar fark var arada hadi onu anlarım da bizim ülkeye yerel fiyatlama ayağına kıyak geçiliyorken 300-500 lira fark için daha düşük kalite ürünün suratına bakılmamalı boykot falan edilmeli yani.

Wraith de bu malları dayadı millete sanki çok üstün çok farklıymış gibi algı operasyonu çektirdi sosyal medyacılara para sayıp, millet de bunları adamakıllı ürünler zannediyor.

Yahu konu sahibinin satın aldığı malın fiyatı 3.000 TL

Kendi sitesinde : https://www.atk.store/products/atk-...reless-game-controller?variant=46576833331418

Xbox Kumandası da:

Arada 500 lira fark vererek Microsoft Türkiye garantili ürün alıyorsun hem de Xbox orijinal. Amazon US'de Xbox oriinal kolları 100 dolar. Bizim ülkeye özel bir kıyak var burada Microsoft yapmış.

ATK'yı millet Xbox kolu 100 dolar bu daha ucuz diye gidip falan alıyor 40 dolar fark var arada hadi onu anlarım da bizim ülkeye yerel fiyatlama ayağına kıyak geçiliyorken 300-500 lira fark için daha düşük kalite ürünün suratına bakılmamalı boykot falan edilmeli yani.

Wraith de bu malları dayadı millete sanki çok üstün çok farklıymış gibi algı operasyonu çektirdi sosyal medyacılara para sayıp, millet de bunları adamakıllı ürünler zannediyor.
Daha önce Xbox gamepad kullanmış biri olarak şunu net şekilde söyleyebilirim: Zamanla drift problemi yaşanabiliyor. Xbox dışı ürünlerde ise maalesef bu sorun çok daha az görülüyor; genel olarak malzeme ve bileşen kalitesi daha iyi oluyor.

Daha önce Xbox gamepad kullanmış biri olarak şunu net şekilde söyleyebilirim: Zamanla drift problemi yaşanabiliyor. Xbox dışı ürünlerde ise maalesef bu sorun çok daha az görülüyor; genel olarak malzeme ve bileşen kalitesi daha iyi oluyor.

2007'de universitedeyken XBOX360 Elite almıştım 2 kollu kaçak tabii o zamanlar resmi satıcı falan yok, Dubai-Erbil-Diyarbakır hattından gelmişti, kolları ile Guitar Hero falan oynuyordum Forza Motorsport o bu derken çok zorladım ama 3-4 sene dayandı yani helal olsun adamlara, ne sağlam mal yapmışlar demiştim.

Vallahi o dönemden bu döneme DualSense-Xbox falan bir bakayım dedim drift sıkıntısı iki markada da varmış. Garantisi olan, adam gibi muhatap görebileceğimiz kurumsal firmaları tercih ederim ne olursa olsun. Wraith doğrudan kendisi ile ilgisi olmayan ürünleri getirip 2 sene garanti sunuyorum(yasal zorunluluk) diyor da işte sıpıtıp atıyor başından. Ben 2015'te F710 kablosuz almıştım 10. yılını devirdi drift o bu hiçbir şey yok. 2023'e girerken de yılbaşı indiriminden Amazon'dan bir tane daha aldım kutusu açılmamış duruyor. En sağlam bunlar çıktı vallahi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı