WSL2 vs. VirtualBox

arnulfo.kayceon

Hectopat
Siber güvenlik eğitimleri alıyorum. Henüz yeni olduğum için kendi sistemimi Linux yapmadım illaki bozarım diye. Şu an VirtualBox ile sanal makine kullanıyorum. WSL'i fark ettim makineyi açmadan da CMD üzerine kurduğumuzda oradan yönetebiliyoruz. Tabii birkaç indirme sonrası makineyi de açabiliyoruz. Sorum şu benim. VirtualBox'ı açmak uzun sürüyor. O yüzden WSL kurmak daha mantıklı geldi bana ama bilmediğim şeyler şunlar, VirtualBox'daki makinede yaptıklarımız ana sisteme bir zarar vermiyor WSL'de de bu durum aynı mı? Mesela dosya paylaşımı ayarı var VirtualBox'da onu kapatınca sürekle bırak özelliği devre dışı oluyor. Kısaca WSL'in ana makineme zarar verme olasılığı var mı? Sizce nasıl devam etmeliyim?

Siber güvenlik eğitimleri alıyorum. Henüz yeni olduğum için kendi sistemimi Linux yapmadım illaki bozarım diye. Şu an VirtualBox ile sanal makine kullanıyorum. WSL'i fark ettim makineyi açmadan da CMD üzerine kurduğumuzda oradan yönetebiliyoruz. Tabii birkaç indirme sonrası makineyi de açabiliyoruz. Sorum şu benim. VirtualBox'ı açmak uzun sürüyor. O yüzden WSL kurmak daha mantıklı geldi bana ama bilmediğim şeyler şunlar, VirtualBox'daki makinede yaptıklarımız ana sisteme bir zarar vermiyor WSL'de de bu durum aynı mı? Mesela dosya paylaşımı ayarı var VirtualBox'da onu kapatınca sürekle bırak özelliği devre dışı oluyor. Kısaca WSL'in ana makineme zarar verme olasılığı var mı? Sizce nasıl devam etmeliyim?
WSL'de aslında sanal makine. Ama bir şekilde disklere erişimi var. Onu kapatabilirseniz bence WSL daha mantıklı. Diğer türlü sisteminiz iyiyse tabi ki sanal makine.

WSL sistem kaynaklarını sömürüyor. En iyisi VMware ya da VirtualBox.

WSL, tip 1 hiper yönetici VM'dir, bu, kendisi ile donanım arasında uyumluluk katmanı olmadığı anlamına gelir. Performansın %100'ünü alıyorsunuz ve bir VM'nin olabileceği yalın donanıma çok yakın.

Virtualbox gibi VM'ler tip 2 hipervizördür, bu, arada ek bir yazılım katmanı olduğu ve dolayısıyla daha yavaş performans olduğu anlamına gelir.

Artıları:

Yukarıda belirtildiği gibi, WSL, Windows ile iyi bir entegrasyona sahiptir.

Eksileri:

Bazı insanlar WSL 2'de ağ sorunları olduğunu fark etti.
Alıntıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı