X. M.P açınca İşlemcim Kendiliğinden Overclock Yapıyor

muratti2033

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

Ben önceden i7 5820K işlemci ve HyperX Fury 2400 MHz RAM'ler kullanıyordum. Sistemimi anakartımın destek sunduğu için işlemcimi i7 6900K 3.2 GHz'a RAM'lerimi Corsair Vengeance 8*2 3000 MHz'e yükselttim. İşlemci Quad Channel desteklediği için daha sonra aynı marka RAM'lerden 2 kit daha alacaktım.
(Anakartım Gigabyte X99 GAMING G1 Wi-Fi en son BIOS olan F23C yüklü). İlk başlarda sorunu anlayamadım. Bilgisayara hiçbir overclock yapmama rağmen otomatik 4.00 GHz oluyordu (Max Turbo 3.7 GHz). Anakartın otomatik yaptığını sandım tüm ayarları denedim ama en son XMP'nin bunu yaptığını fark ettim. Forumlarda biraz araştırdım XMP açmak BCLK 100MHz'den 125 MHz'e çıkardığı için olduğu yazıyor ve BCLK'ı 100 MHz'e almayı tavsiye etmişler ama benim BCLK değerim zaten 100 MHz. Bilgisayarın 4.0 GHz olmasını normalde sorun etmem ama stabilite sorunu yaratıyor. Prime 95 stress testinde herhangi bir sorun yaratmasada anlayamadığım şekilde oyunlarda mavi ekran veriyor ya da donuyor. Bu sorunu yaşamamış çözmüş ya da fikir verebilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı