X2 220 sistem OC deneyimim

237969

Kilopat
AMD X2 220 2.8GHz çift çekirdekli işlemciyi stok halde çalıştığı 1.4v ile 3.1GHz'ye çıkarttım ve sıcaklığı boşta 40 dereceye çıktı ancak anlamadığım bir durum vardı. O da 4+2 GB 1333MHz olan RAM'leri 1600MHz'e daha önceden OC'lemiştim ancak işlemciyi OC yapınca sistem açılmadı. Sonrasında RAM'leri de 1.5V'dan 1.75 volta çıkartınca 1600'e OC'lediğim RAM'ler 1733MHz'a yükseldi.1.85 ve 1.95 Volt seçenekleri de mevcut. Sanırım yükseltirsem işlemciyi de 3.3'e kadar çıkarabilirim ancak CL9 değerine sahipken 1.75 Volt verince CL 11 değerine ulaştı. O yüzden daha fazla arttırmayacağjm. İlk OC deneyimimi eski külüstür bilgisayarımda yaptım. Evde bir kenarda duruyordu. Siz de değerlendirin ve anlatmak istedim. Bu arada sistem RAM'ler 1600MHz'de iken 3.1 GHz'a çıkarttığımda açılmadı ancak BIOS sıfırlayıp girdim (güç kablosunu çekip sistemin tuşuna 10 saniye bastım). Sonrasında yazdıklarımı deneyimleyip gerçekleştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı