X3 Pro nasıl bir cihaz?

Şimdi de POCO X3 Pro'nun bayağı formda dönemi, aynı şekilde iPhone 12 Pro Max'inde; eğer bir cihazdan tüm Xiaomi cihazlar kötü ise iPhone 5 yüzünden de bütün iPhone cihazları kötü... (ironiksiniz)

Konuyu uzatmak istemiyorum lütfen sizde cevap vermeyin sadece şunu yazayım kötü bir telefon değil ama sorunlu güncelleme getirip sorunum çözülürse tamam aramızdaki buzlar erir.

Hocam zamanında birçok kişiye gerçek 120 Hz değil o cihaz dememi sağlayan video :(

Sizin bahsettiğiniz video bu.
Gerçekten çok kişiyi kandırdı bu video ama dikkat ederseniz X3 Pro'nun şarjı çok az.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam volkan manav kadar kötü inceleme yapan ve bilgisiz bir insan görmedim. iPhone 8 testinde telefonun dış sıcaklığı 35 derece oldu diye hemen başlığa IPhone'lar da ısınır yazmış.

X3 Pro ise güzel cihaz. O fiyata o performası verebilecek tek bir rakibi bile yok iken ben yazılımına da ekranına da pek bakmam.

Sizin isteklerinizi karşılamaz bir şey diyemem ama benim için ve telefonda oyun oynayacak birçok insan için X3 Pro kaymak gibi cihaz.

AMOLED ekrandan vazgeçemesem de SD860 için alabileceğim ve önereceğim bir cihaz.

1) Isınma sorunu olan bir cihaz olduğuna katılmıyorum. Aşırı derece de ısınan bir işlemci değil.

2 ve 3) X3 ile X3Pro modelinin ekranı aynı değil. X3 Pro 450 nit standart parlaklığı, otomatik parlaklıkta ise maksimum 540 nit parlaklığa çıkıyor. X3'ün parlaklık değeri 640-650 nit arası X3 daha iyi bir parlaklığa sahip.

120 Hz konusuna gelirsek sürekli bu tazeleme hızında çalışmıyor, dinamik bir ekran. Amazon Prime da 90 Hz çalışıyor, bu panel. Netflix'te ana menüsünde 60 Hz, film, dizi içeriklerinde de 48 Hz çalışıyor. Youtube da ise 60 Hz hızında çalışıyor.

Uygulamadan uygulamaya göre panel hızı değişiyor. Ayrıca pil odaklı olarak sürekli maksimum 120 Hz çalışmıyor.

Mortal Kombat ve Dead Trigger 2 oyunlarında 120 Hz çalışıyor.

Volkan Manav'ın bu videosu tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Instagram'ın 120 Hz desteği yok ayrıca bildiğim kadarıyla.

120 Hz destekleyen mobil oyunları bu cihazlarda oynattığınızda sorun olmadığı ortaya çıkıyor.

4) Görsel olarak Poco arayüzü biraz daha farklı. Temelde aynı arayüz alt yapısı. Gelecek seneden itibaren Poco'ya özgü ayrı bir arayüz geliştirebilir kendine.

Yazılımı abartıldığı kadar kötü değil. Popüler rakiplerinden daha iyi bir arayüzü yok Xiaomi'nin. Geliştirilmesi gerektiğine canı gönülden katılıyorum.

5) Ergonomik olarak ağır ve kalın.

Esasına baktığımız zaman cihaz donanım olarak kötü bir cihaz değil fakat yazılım konusunda sıkıntıları mevcut. Mesela arayüzde meydana gelen kasmaları buna örnek verebiliriz ki kimi bunu fazla takmaz kimi fazla takar. Şahsen ben bu tür şeylere çok takılan bir insanım şahsen o cihaza sahip olup, stock rom ile kullansaydım kesin kırardım.( kötü demiyorum ama ben kullanamazdım) Ayrıca ısınma derken ne tür bir ısınma? Günlük kullanımda mı? Yoksa oyun oynarken mi? Şayet oyun oynarken ısınmayan bir cihaz şu an düşük segmentten tut amiral gemisine kadar günümüz teknolojisi ile daha icat edilmedi. Isınma eğer performansa fazla etki etmiyorsa problem yok demektir. Xiaomi'nin yazılım problemi 1-2 senedir devam ediyor ve hala çözülmedi. Gerçi ne kadar Xiaomi kullanan tanıdığım varsa hepsi an itibari ile custom rom kullanıyor. Tabii bu demek değildir ki stock rom ile kullanılmaz. Aksine kullanılır fakat benim tercihim şu an ki MIUI ile pek mümkün değil gibi gözüküyor. Hey gidi eski günler MIUI 8, MIUI 9 bu sürümlerin tadını hiçbir şey veremez.
Hocam zamanında birçok kişiye gerçek 120 Hz değil o cihaz dememi sağlayan video :(

Sizin bahsettiğiniz video bu.
Gerçekten çok kişiyi kandırdı bu video ama dikkat ederseniz X3 Pro'nun şarjı çok az.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video da marka karalama adı altında çıkarılmış bir video. Şayet MIUI romlu telefonlar şarjı %20'den az olduğu zamanlar kendini düşük performans moduna alıyorlar. Video da cihazın akıcı olmamasının temel sebebi bu. Hatta şarj seviyesi düşükken, oyuna girdiğiniz zaman bariz bir şekilde cihaz kasıyor. Şahsen Xiaominin bu tür kilit vari bir şey koymasını saçma buluyorum zira eski MIUI sürümlerinde böyle saçma bir şey yoktu.

Esasına baktığımız zaman cihaz donanım olarak kötü bir cihaz değil fakat yazılım konusunda sıkıntıları mevcut. Mesela arayüzde meydana gelen kasmaları buna örnek verebiliriz ki kimi bunu fazla takmaz kimi fazla takar. Şahsen ben bu tür şeylere çok takılan bir insanım şahsen o cihaza sahip olup, stock ROM ile kullansaydım kesin kırardım.( kötü demiyorum ama ben kullanamazdım) ayrıca ısınma derken ne tür bir ısınma? Günlük kullanımda mı? Yoksa oyun oynarken mi? Şayet oyun oynarken ısınmayan bir cihaz şu an düşük segmentten tut amiral ge misine kadar günümüz teknolojisi ile daha icat edilmedi. Isınma eğer performansa fazla etki etmiyorsa problem yok demektir. Xiaomi'nin yazılım problemi 1-2 senedir devam ediyor ve hala çözülmedi. Gerçi ne kadar Xiaomi kullanan tanıdığım varsa hepsi an itibari ile Custom ROM kullanıyor. Tabii bu demek değildir ki stock ROM ile kullanılmaz. Aksine kullanılır fakat benim tercihim şu anki MIUI ile pek mümkün değil gibi gözüküyor. Hey gidi eski günler MIUI 8, MIUI 9 bu sürümlerin tadını hiçbir şey veremez.

Bu video da marka karalama adı altında çıkarılmış bir video. Şayet MIUI ROM'lu telefonlar şarjı %20'den az olduğu zamanlar kendini düşük performans moduna alıyorlar. Video da cihazın akıcı olmamasının temel sebebi bu. Hatta şarj seviyesi düşükken, oyuna girdiğiniz zaman bariz bir şekilde cihaz kasıyor. Şahsen Xiaomi'nin bu tür kilit vari bir şey koymasını saçma buluyorum zira eski MIUI sürümlerinde böyle saçma bir şey yoktu.

Hocam ısınma derken WhatsApp da gezerken 45 derece üstünü görmesi.
Bu tür anormal isinmalar yani.

Bu sorun çok fazla kullanıcıda yaşanmamış olsa da söyleniliyor.

@Silinen üye hocam yabancı kanallara baktım ve şu ana kadar kimsenin bu cihaz 60 Hz dediğini görmedim.
Bazıları bazen 90'a kilitlendigini söylüyor onun dışında yok.

Hocam ısınma derken WhatsApp da gezerken 45 derece üstünü görmesi.
Bu tür anormal isinmalar yani.

Bu sorun çok fazla kullanıcıda yaşanmamış olsa da söyleniliyor.

@Silinen üye hocam yabancı kanallara baktım ve şu ana kadar kimsenin bu cihaz 60 Hz dediğini görmedim.
Bazıları bazen 90'a kilitlendigini söylüyor onun dışında yok.

60 Hz demedimki? Öyle mi demişim hocam; 90 Hz'den bahsetmiştim.

Sonuna kadar haklısın aynısı Sony içinde geçerli, XA1 Ultra modeli için şebeke sorunlu, şarjı çabuk bitiyor, ısınıyor (helio P20), ekranı donuyor dediler, aldım 5 yıl kullandım, şarjı aralıksız kullanımda 6 saat ekran süresi veriyordu, aldığım günden bu yana asla ısınmadı, kimsenin telefonu çekmezken benim telefonum çekiyordu, ekran 1 kere bile donmadı, tank gibi telefondu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı