X3440 3GZ ekran karti tavsiyesi

@Fruko45 en nefret ettiğim BIOS tipidir kendisi :). BIOS içinde birazcık dolaşın. Örnek olarak benim anakartımda voltaj ve mhzverdiğim yer ile çarpanıverdiğimyer farklı. Birazcık içinde bkının CPU ratio isimli değiştirilebilen bir değer çıkacaktır karşınıza.

Eğer çıkmaz ise basit hesap ile orada 150 yazan değere 200 verdiniz örnek olark bu değeri 19 ile çarparsınız ve size vereceği en yüksek MHz değerini verir. Yani 3800MHz oluyor 3.8GHz'ye eş değer oluyor.

@Fruko45 en nefret ettiğim BIOS tipidir kendisi :). BIOS içinde birazcık dolaşın. Örnek olarak benim anakartımda voltaj ve mhzverdiğim yer ile çarpanıverdiğimyer farklı. Birazcık içinde bkının CPU ratio isimli değiştirilebilen bir değer çıkacaktır karşınıza.

Eğer çıkmaz ise basit hesap ile orada 150 yazan değere 200 verdiniz örnek olark bu değeri 19 ile çarparsınız ve size vereceği en yüksek MHz değerini verir. Yani 3800MHz oluyor 3.8GHz'ye eş değer oluyor.

Hocam 150 yazan yeri 151 yaptığımizda PC aciliyor ama donuyor 152 ve daha ustu yaptığımda PC acilmiyor.

Hocam 150 yazan yeri 151 yaptığımizda PC aciliyor ama donuyor 152 ve daha ustu yaptığımda PC acilmiyor.

Nasıl açılmıyor anlatın lütfen. Ayrıca diğer sistem bileşenlerinizi de belirtin.

İşlerim var boşluk bulursam eğer en yakın sürede yardımcı olmaya çalışacağım.

9Nasıl açılmıyor anlatın lütfen. Ayrıca diğer sistem bileşenlerinizi de belirtin.

Hocam 151 yapinca sistem oyinda donuyor. 152 153 yapinca windos acilirken mavi ekran veriyor. 154 ve daha fazlasinda ekran simsiyah olur fanlar donuyor ama goruntu gelmiyor. BIOS pilini sokunce anca acabiliyorum. Anakartim ECS H55 cm ekran kartim GTX750 Ti STRIX OC 2×4 GB DDR3 1333MHz RAM PSU Casper Win 400 400 Watt 240 GB Gigabyte SSD 500GB HDD. Islemci sogutucum Snowman X4.
Nasıl açılmıyor anlatın lütfen. Ayrıca diğer sistem bileşenlerinizi de belirtin.

Hocam yabanci bir forumda 3.2'ye ciktigini duymustum. Anakartin en iyi ozelligi 16 GB RAM desteklemesi.

Hocam nedenini buldunuz mu?

Son düzenleme:
@Fruko45 biraz geç dönüş yapıyorum kusura bakmayın. İlk başta volyaj verin işlemciye az bir şekilde bu başta direk mavi ekran vermeden açılmasını sağlayacaktır.

@Fruko45 biraz geç dönüş yapıyorum kusura bakmayın. İlk başta volyaj verin işlemciye az bir şekilde bu başta direk mavi ekran vermeden açılmasını sağlayacaktır.

Hocam voltaj denen yer 100 yazan yer mi? Orayı 101 yapinca bile acilmiyor kasa direk goruntu gelmiyor.
Hocam voltaj denen yer 100 yazan yermi? Orayı 101 yapinca bile acilmiyor kasa direk goruntu gelmiyor.

@Fruko45 voltaj verilen yeri göremiyorum ben. Biraz BIOS içinde dolaşın CPU voltage isimli olan yer yok ise voltaj vermeden 168 değerini girip 3.2GHz yapın voltajsız.

Eğer hiçbir şekilde o.c yapamıyorsanız anakartınızı değiştirin. Yerine ASUS P7H55-M LX veya GA-H55M-S2 alabilirsiniz.

Hocam ama maximum 8 GB RAM takilabiliyor benim kartima 16 takilabiliyor.
@Fruko45 voltaj verilen yeri göremiyorum ben. Biraz BIOS içinde dolaşın CPU voltage isimli olan yer yok ise voltaj vermeden 168 değerini girip 3.2GHz yapın voltajsız.

Eğer hiçbir şekilde o.c yapamıyorsanız anakartınızı değiştirin. Yerine ASUS P7H55-M LX veya GA-H55M-S2 alabilirsiniz.
Hocam 151 yapinca bile olmuyor. Birde boyle yerler var .

Dosya Ekleri

• 20201227_194431.jpg
    20201227_194431.jpg
    126,7 KB · Görüntüleme: 25
  • 20201227_194446.jpg
    20201227_194446.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 22
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı