X3440 Gigabyte GA-H55 UD3H anakart ile overclock olur mu?

Micsiz

Hectopat
Yer
Aselsan MTAL
Daha fazla  
Meslek
Elektronik Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar elimde X3440 var, uygun bir P55 bulamadım, ama Gigabyte GA-H55-UD3H model anakart buldum. İnşallah bunu alacağım ama almadan önce aklımda bazı sorular var. Ben bu işlemci ile RX570, RX470 veya RX580 kullanabilirim. E overclock şart. Bu anakart ile en azından 3.5 GHz görebilir miyim, bunu görebiliyorsam 3.8'e çıkabilir miyim ya da bunların hiçbirini yapamayıp sadece 3GHz mi yapabilirim? Soğutmada asla ucuza kaçmayacağım, güzel bir soğutucu, kaliteli bir macun ve güzel bir hava akışı sunan kasa ile kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne yaptın anakartı aldın mı H55M S2 var bende 8 GB destekliyor ve 3.6 üstünü stabil alamıyorum voltaj veremediğim için voltaj ekranı var mı aynısınından alayim mi?

Kardeşim maalesef babam müsait olamadı, burs bekleyeceğim. 1-2 ay sonra belki alabilirim... Ama inan bana 3.6 GHz H55 çipsetli bir anakart için son derece yüksek. Senin P55 çipsete geçmen gerekiyor ancak piyasada kaliteli P55 çipset bulunmuyor. Türkiye'de hiç yok derecesinde, Aliexpress gibi sitelerde de isimsiz anakartlar var. Yani sonuç olarak, Dimyat'a pirinç almaya giderken, evdeki bulgurdan olma.

Şu an Aliexpress'te ASUS p7p55'e bakıyordum 500 lira ama madem satmış iken Aliexpress'ten anakart alırsam X58'e geçerim galiba Xeon X5675 hem daha güçlü hem 6 çekirdek olması cezbediyor doğrusu hem alacağım anakart 4.2leri falan görüyor hava soğutma ile geçiş düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı