X3440 için Kule Tipi Soğutucu Önerisi

Nahri

Kilopat
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
2.179
Makaleler
1
Çözümler
13
Arkadaşlar ben yavaş yavaş sistem topluyorum da işlemci olarak x3440 tercih ettim 1156 pinli bir işlemci buna uygun 100-120 TL geçmeyecek soğutucu önerir misiniz? Ve bu soğutucu AMD soğutucusu mu yoksa 1156 pine uygun mudur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LGA1156 yazıyor başlıkta. LGA kısaltmalı olanların İntel ile kullandığını duymuştum yanılmıyorsam. Ama ekstra bir aparatı varsa bilmiyorum. Uygun fiyatlı sıfır da bulabilirsin. Gerçi o da sıfırmış. :)
 
Alttaki plastik yuvarlak aparatlı bi fan kullanmıştır eski İntel işlemcide ama pek memnun değildim. Şu an kullandığım fan ayakları metal AMD işlemci için kullanıyorum. Fiyatına baktım da epey yükselmiş o yüzden önermek istemedim. Neredeyse 2 katı artmış. Xigmatek. Söyleyebileceğim şey plastik oturma standı ve vidaları sevmediğimdir. Alacaksan da o plastik parçaları dikkatli monte etmen gerek. Bir de şu var bu soğutucu 3 fanlı ve anakartın küçükse epey sıkıntı çıkartabilir. Ben tek fanlı kullanıyorum. Soğutmada bir sıkıntı yaşamadım. Oturtma aparatı ve vidalar da metal. Bu videodaki gibi metal bir yapısı var.
Sabitlemek beni biraz delirtmişti ama sonunda becermiştim. :)
 
Son düzenleme:
İşlemci soğutucu alacaksanız Aliexpress'ten alın. Güzel işlemci soğutucular var. Beğendiğiniz modelde 1156 için bir bilgi yoksa satıcıya sorabilirsiniz.
 
120 MM fanlı soğutucu tercih etmeye çalış almayı düşündüklerin 90 MM fanlıdır performansı iyi olsa bile yükte rahatsız edecek seviyede gürültülü çalışır.


 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı