X3440 sistem kendini kapatıyor

Makaleler
21
Anlamıyorum, işlemci soğutucusunda sorun yok 70-80 derece çalışıyor. Overclocklu 3.8 yapıyorum, ya hızını kısıp kalıyor ya da kendini kapatıyor yük altında. VRM'lere pasif soğutucu takıp fan yerleştirdim ancak hiçbir şekilde sistemin kapanmasını engelleyemiyorum. Neden kapanıyor bu sistem? @Recep Baltaş @Umut 77 hocam yardımcı olabilir misiniz?

Sistemin tamamı nedir?

Anlamıyorum, işlemci soğutucusunda sorun yok 70-80 derece çalışıyor. Overclocklu 3.8 yapıyorum, ya hızını kısıp kalıyor ya da kendini kapatıyor yük altında. VRM'lere pasif soğutucu takıp fan yerleştirdim ancak hiçbir şekilde sistemin kapanmasını engelleyemiyorum. Neden kapanıyor bu sistem? @Recep Baltaş @Umut 77 hocam yardımcı olabilir misiniz?

Sistemin tam parçaları neler OC yaptıktan sonramı oldu.

Hiç denemedim ancak gerekiyorsa denerim, O.C yapmazsam işlemci kendini boostlamıyor hiçbir türlü. 2.5 hızında kalıyor.

X3440.
ASUS P7H55.
GTX 960 (test sırasında yükte değildi)
2x4 RAM.
400W PSU.

Sanırım evet.

Bence OC ile ilgili bir problem var, yapmadan deneyin bir de.

Hiç denemedim ancak gerekiyorsa denerim, O.C yapmazsam işlemci kendini boostlamıyor hiçbir türlü. 2.5 hızında kalıyor.

X3440.
ASUS P7H55.
GTX 960 (test sırasında yükte değildi)
2x4 RAM.
400W PSU.

Sanırım evet.

OC'yi hatalımı yaptınız acaba ya da işlemci yorulmuş ve eskimi normalde 3440 OC'de çok iyi bir işlemci çünkü.

Bu anakartta modlu BIOS var mı?

Bence OC ile ilgili bir problem var, yapmadan deneyin bir de.
Deneyeyim birazdan,
OC'yi hatalımı yaptınız acaba ya da işlemci yorulmuş ve eskimi normalde 3440 OC'de çok iyi bir işlemci çünkü.
O.C işlemleri için kullandığım değerler aşağıda.
CPU Ratio x20
BCLK 190
Fixed Voltage 1.32
Bu kaç yıllık ve tam modeli ne?
4 aylık, Aerocool VX Plus. 12V kanalından 324W verebiliyor.
yorulmuş ve eskimi normalde 3440 OC'de çok iyi bir işlemci çünkü.
Aldığım adam aktif olarak 4 GHz OC yapıyormuş.
Bu anakartta modlu BIOS var mı?
Bir bilgim yok hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı