X3470 ve GTX 1050 sistem kaç W tüketir?

Ali Parlak

Megapat
Daha fazla  
  • Gigabyte GA-H55-S2
  • Xeon X3470
  • 4*2 8 GB DDR3 1333 MHz (KINGSTON)
  • 120 GB SSD (GIGABYTE)
  • 1 TB 7200 RPM HDD (SAMSUNG)
  • BE QUIET BK009 PURE ROCK CPU Soğutucu (130W TDP)
  • 1 adet 120 mm Kasa Fanı
  • GTX 1050
  • FSP 450W PSU

450W bu sistemi rahatça taşır mı? İnternnet yaptığım araştırmada 550W sonucuna ulaşınca sizlerle paylaşma gereği düşündüm.

Evimde kullandığım RX 580 ve sıvı soğutmalı sistemi 650W taşırken bu rakam bana doğru gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının güç tüketimi düşük, 450W fazlasıyla yeterli.

Ekran kartının harici güç beslemesi bile yok. Sadece pcie dan çektiği bile yetecek kadar az elektrik tüketir. Toplam sistem 280 W'ı geçmez. Tabii peak değerleri kadar psu seçilmez, peak değerinin üzerinde psu seçmen gerekir. Bu sebeple 450 watt yeterli olur.

Çok teşekkürler cevaplarınız için.

Bir sorunum daha var Usb ve CD ile windows yüklemesi yapamadım. Bir diz-üstü bilgisayar üzerinden Samsung 250 GB SSD yukledigim Windows 10 sistemini yukarıda belirttiğim sistemde direkt olarak açılıyor ama 120 GB Gigabyte SSD'a aynı işlemi uyguladigimda bilgisayar bir türlü açılmıyor. CD-ROM'dan yükleme yapmaya çalışıyorum olmuyor. Muallakta kaldım.

ek güc girisi olmayan ekran karti kullananlardansan... kaliteli 400 watt psu al keyfine bak senin sistemin cekecegi maximum güc 190 200 wati asmaz kardesim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı